Custom made performance teamware
Steaua a învins Baia Mare și va juca finala Cupei României
2015 Sep, 26

Steaua a învins Baia Mare și va juca finala Cupei României

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua București s-a impus în semifinalele Cupei României, cu un eseu marcat în ultimele minute celor de la Știința Baia Mare, 12-10, roș-albaștrii calificându-se în ultimul act al competiției.

Inca din startul partidei, elevii lui George Sava si-au impus vointa si atacurile sustinute ale inaintarii i-au masat pe baimareni in propriul 22. Contrar evolutiei jocului, prima sansa de a marca puncte a fost irosita de Golibenco care a ratat o lovitura de pedeapsa, in ciuda pozitiei favorabile. Dupa primul sfert de ora, Florescu si Ene au vazut cartonsul galben, astfel ca cele doua combatante s-au vazut nevoite sa evolueze in inferioritate numerica, la jocul in 14 adaptandu-se mai bine Steaua care a marcat un eseu prin Moa, transformarea fiind ratata de A.Filip. Initiativa a ramas de partea Stelei pana la pauza, dar rezultatul nu s-a modificat, cu avantaj de 5-0 pentru bucuresteni intrandu-se la cabine, chiar daca Diaconescu a mai avut sansa marcarii unei incercari.

Inceputul reprizei secunde i-a gasit pe zimbrii in ofensiva si un mol finalizat cu eseu de Ene a echilibrat situatia de pe tabela de marcaj. Apoi Luke Samoa i-a adus pe maramureseni la conducere in urma transformarii. Tot Luke Samoa a marit diferenta in favoarea maramuresenilor din lovitura de pedeapsa, dar Steaua a gestionatmai bine finalul de partida cand dupa ratarea din fata butului a lui Neacsu, Tupou Petelo a trecut de trei placaje si a finalizat in terenul de tinta. Lovitura decisiva a venit din piciorul lui I.Neacsu, transformarea acestuia stabilind rezultatul final, 12-10, prin care Steaua Bucuresti s-a calificat in finala Cupei Romaniei.

Finala va avea loc pe 4 octombrie, la Iasi intre Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens.

 

sursa: super-liga.ro