Custom made performance teamware
Armata Franceză vs. Steaua
2014 Mar, 05

Armata Franceză vs. Steaua

Primul meci amical disputat de Steaua în acest an a însemnat şi prima evaluare înainte de startul noii ediții de campionat, Superliga 2014. Roş-albaştrii au pierdut la ultima fazã de joc partida cu reprezentanții Armatei Franceze, dar acest aspect a contat mai puțin.

Pe o vreme relativ prielnicã unui joc de rugby, cu un vânt destul de puternic, terenul s-a prezentat în condiții bune. Înfruntarea a fost conformã unei partide veritabile, cu un ritm de joc ridicat, aşa cum remarcau majoritatea cunoscãtorilor prezenți în tribuna stadionului George Lefevre din Saint Germain en Laye, o suburbie a Parisului.

Cei care au deschis scorul au fost gazdele, aceștia marcând un eseu tipic de contraatac în min. 20, prin cursa aripii Thibault Mercier. Încercarea a fost transformatã de uvertura Kevin Chabard, iar tabela indica 7 – 0. În min. 13, același jucãtor a mai ratat o loviturã de pedeapsã.

Superioarã ca posesie teritorialã, Steaua a replicat în min. 25 prin Viorel Zamfir, fundașul roș-albastru fiind la finalizarea unei faze colective pe treisferturi. Dãnuț Dumbravã a ratat transformarea din cauza vântului puternic, dar gruparea din Ghencea micșora din diferențã, scor 7 – 5.
Dupã numai patru minute, centrul Robert Dascãlu a ieșit la rampã, fiind marcatorul unui superb eseu ce accentua momentul bun prin care Steaua trecea, în urma alternanței fazelor între cele douã compartimente. În min. 29, Dumbravã transformă și steliștii preluau conducerea, 7 – 12.
În min. 34, o nouã loviturã de penalitate este acordatã în favoarea francezilor, care transformã prin același numãr 10, Chabard.

Scorul la pauzã, 10 – 12, a marcat o primã reprizã în care Steaua a marcat în stil francez cu linia de treisferturi, printre remarcaţi fiind însã și Daniel Ianuș, Mãdãlin Baraulea sau Bogdan Neacșu, din pachetul de înaintare.

Repriza a doua a decurs aproape identic ca desfãşurare, adicã steliştii au dominat teritorial, însã au greșit mai mult decât adversarii lor. Cel puțin așa aratã fișa meciului, deoarece roș-albaștrii au fost penalizați cu lp. în min. 63, 72 și 76, însã transformerul francezilor nu a convertit în puncte pe tabelã.
Avea sã vinã min. 80+7 când arbitrul partidei a mai acordat o ultimã loviturã împotriva Stelei, perpendicular pe but, iar Kevin Chabard nu a mai ratat de la aproximativ 25 m distanțã. Scorul final, 13 – 12, s-a înregistrat practic la ultima fazã a jocului, iar victoria a fost obținutã „in extremis” de francezi, la mare luptã.

Deşi scorul nu aratã o înfrângere la diferenţã evidentã, antrenorii Stelei s-au declarat nemulțumiţi la finalul partidei de "atacul" echipei.


Marin Moț, antrenor Steaua: "E anormal sã nu finalizãm ocaziile avute cu un adversar care ne permite”.
„În repriza a doua m-a nemulţumit neimplicarea unora care, deși își doresc sã joace mai mult, nu au conștientizat cã aici sunt evaluați pentru determinarea formei sportive din acest moment", a ţinut sã menţioneze elevilor sãi antrenorul stelist.
Urmeazã o partidã, vineri 7 martie, cu echipa parizianã Racing Metro 92.

Marcatori: Viorel Zamfir, Robert Dascãlu (câte 1e), Dãnuț Dumbravã (1 tr.)
Steaua: 15. Viorel Zamfir, 14. Alexandru Porojan, 13. Robert Dascãlu, 12. Vasilicã Pașcu, 11. Ștefan Pãtrașcu, 10. Dãnuţ Dumbravã (C), 9. Samuel Ticu.
1. Mãdãlin Baraulea, 2. Bogdan Neacşu, 3. Constantin Dumitru, 4. Cornel Tatu, 5. Alex Grigore, 6. Adrian Udroiu, 7. Alin Dumitrache, 8. Daniel Ianuş.
Au mai jucat: Laurențiu Cocîrlã, Adrian Cãlugãreanu, Igor Orghianu, Florian Iordan, Cristian Moisei, George Cârstea.

 

sursa: steauarugby.com