Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Victorie pentru Steaua în derbyul cu Dinamo
2016 Aug, 07

Superliga CEC Bank: Victorie pentru Steaua în derbyul cu Dinamo

Pe stadionul Florea Dumitrache în cadrul etapei a II-a din SuperLiga CEC Bank, Steaua București s-a impus cu rezultatul de 27-21, în fața eternilor rivali, Dinamo București, astfel că militarii se află pe prima poziție a clasamentului, alb-roșii fiind nevoiți să se mulțumească cu punctul bonus defensiv duăa acesta partidă.

Steaua a inceput in forta inca din primele minute si Florin Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa. In replica, Fili Lomani a fost aproape de a marca o incercare, insa faza a pornit in urma unei pase inainte a lui Valentin Ivan. Dinamo s-a mentinut in ofensiva si dupa o gramada ordonata la cinci metri de terenul de tinta advers, Liueli Simote a finalizat cu eseu si elevii lui Stefan Demici au preluat conducerea.

In minutul 18, ros-albastrii au trecut din nou in avantaj, forta molului acestora l-a adus in situatia de a finaliza pe Sakalia Sosefo, incercare transformata de Florin Vlaicu. La putin timp distanta, Andrei Filip a redus disferenta dintr-un dropgol, iar apoi oaspetii au irosit o sansa buna de a marca un eseu dupa o actiune frumoasa purtata pe liniile dinapoi de Florin Surugiu, Robert Neagu si Tupou Petelo. Daca atunci faza a ramas fara rezultat pe tabela de marcaj, in schimb efortul colectiv al inaintarii s-a materializat cu al doilea eseu personal a lui Sakalia Sosefo, transformat de Florin Vlaicu.  Pana la pauza Liueli Simote a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa, primele 40 de minute gasind-o pe Steaua in avantaj cu rezultatul de 17-11.

Putin dupa reluare inaintarea stelistilor si-a demonstrat inca o data superioritatea si Eseria Vueti a marcat al treilea eseu in contul gruparii din Ghencea, transformarea venind inevitabil din piciorul lui Florin Vlaicu. A urmat un asediu total al lui Dinamo si dupa mai multe gramezi ordonate si cu Alexandru Gordas pe banca de pedepse, alb-rosii au beneficiat de un eseu de penalizare, Liueli Simote aducand si cele doua puncte ale transformarii.

Dinamo nu a avut puterea sa revina, Liueli Simote a irosit o lovitura de pedeapsa, in schimb Florin Vlaicu a asigurat un ecart linistitor pentru ultimele minute, la ultima faza Andrei Filip trimitand balonul printre barele butului advers pentru bonusul defensiv in contul dinamovistilor.

In urmatoarea etapa Dinamo Bucuresti va evolua pe terenul Universitatii Cluj iar Steaua Bucuresti va primi in Ghencea vizita celor de la Politehnica Iasi.

 

sursa: super-liga.ro