Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Timișoara Saracens a întrerupt invincibilitatea Stelei
2016 Aug, 21

Superliga CEC Bank: Timișoara Saracens a întrerupt invincibilitatea Stelei

Așa cum se anunța, derbyul etapei a IV-a din SuperLiga CEC Bank, disputat pe stadionul Gheorghe Rășcanu, între Timișoara Saracens și Steaua București a fost unul echilibrat victoria revenind campionilor en-titre cu 8-6, militarii, lideri ai clasamentului, suferind astfel prima înfrângere stagională.

Timisoara Saracens a intrat mai bine in joc insa pana la jumatatea primei reprize tabela de marcaj a ramas imaculata, Valetin Calafeteanu dupa ce a irosit o prima sansa de a deschide scorul din fata butului advers aducand primele puncte in contul banatenilor tot dintr-o lovitura de pedeapsa. Elevii lui Heikell Grainger au fortat in continuare si pana la pauza in urma unei actiuni care a surprins defensiva ros-albastrilor s-a consemnat si singura incercare a partidei, avandu-l ca autor pe mijlocasul la deschidere Jody Rose, astfel ca dupa 40 de minute Timisoara Saracens avea un avantaj de 8-0.

In partea secunda Steaua Bucuresti a incercat sa revina, insa elevii lui Cristi Petre nu au reusit sa strapunga defensiva trupei banatene, singurul care si-a trecut numele pe lista marcatorilor dintre stelisti fiind Florin Vlaicu care a concretizat doua lovituri de pedeapsa in minutele 43, respectiv 64. Steaua a evoluat pe finalul jocului in inferioritate numerica, Alexandru Gordas fiind trimis pe banca pedepselor pentru zece minute dupa ce a vazut cartonasul galben, in aceesi situatie aflandu-se si Valentin Calafeteanu, sanctionat in minutul 78.

Pentru Timisoara Saracens acest succes este inca unul de moral, dupa victoria in fata Stiintei Baia Mare si mai ales dupa infrangerea din partida cu CSM Olimpia. Steaua Bucuresti, in ciuda infrangerii, acumulează bonusul defensiv, punct ce ar putea fi extrem de important in economia clasamentului final al sezonului regulat.

In urmatoarea etapa Timisoara Saracens se va deplasa pe terenul Universitatii Cluj, iar Steaua Bucuresti va avea parte de o noua disputa incendiara impotriva Stiintei Baia Mare, pe stadionul din Complexul Ghencea.

 

sursa: super-liga.ro