Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Steaua si CSM București ratează calificarea în finală
2017 Mai, 20

Superliga CEC Bank: Steaua si CSM București ratează calificarea în finală

Astăzi au avut loc semifinalele Superligii CEC Bank. În Ghencea, Timișoara Saracens a câștigat un meci extrem de tacticizat, în fața celor de la Steaua, cu scorul de 12-5 (6-0). Militarii au început bine, cu o grămadă ordonată foarte puternică, dar fără lansări precise în margine. În prima repriză, trei baloane au fost pierdute pe repunere proprie, iar Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă din poziții favorabile. Bănățenii au intrat în avantaj, la cabine, 6-0, după reușitele la but ale lui Gabriel Conache.

În partea secundă, disputa de mijlocul terenului a continuat, gazdele fiind frânate de altă ratare din poziție ideală a lui Vlaicu. Pe o superioritate, după cartonașul galben văzut de Lucaci, Conache a fructificat pentru 9-0, un avantaj ce părea a fi suficient. A venit apoi cea mai frumoasă fază a meciului, cu șutul la sol al lui Oneone, urmărit perfect de Dascălu, care a pasat apoi din placaj pentru suportul Neagu, acesta înscriind simplu. Oneone a ratat transformarea, iar finalul a fost tot al oaspeților, care au închis meciul după încă o penalitate valorificată de Conache.

În cealaltă semifinală, CS Știința Baia Mare și-a impus punctul de vedere împotriva celor de la CSM București, scor 44-9 (12-9), brațele oaspeților rezistând doar în prima repriză.

Finalele Superligii vor avea loc în cuplaj, duminică, 28 mai, cu începere de la ora 17.00, pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București. Pentru bronz vor lupta, ca și ediția trecută, Steaua și CSM București. Finala este și ea trasă la indigo, urmând să opună pe marile rivale Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare.