Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Steaua s-a impus în eternul derby cu Dinamo
2017 Apr, 01

Superliga CEC Bank: Steaua s-a impus în eternul derby cu Dinamo

CSA Steaua București s-a impus în tradiționalul derby al Capitalei, în fața rivalei CS Dinamo cu 39-25 (26-10). Meciul, care a contat pentru etapa a IX-a a SuperLigii CEC Bank, le-a consolidat steliștilor prima poziție în clasamentul competiției.

Steaua  a deschis scorul prin incercarea lui Eseria Vueti, transformata de Florin Vlaicu, in minutul 13, pentru ca 10 minute mai tarziu sa-si dubleze avantajul prin incercarea lui Viorel Lucaci, transformata de Vlaicu, 14-0. Un minut mai tarziu, Dinamo a ramas in inferioritate numerica dupa ce Cristian Onofrei vede cartonasul galben, insa a atacat si a pus presiune pe apararea stelista care a gresit. Astfel, Tudorel Bratu a adus primele puncte pe tabela pentru Dinamo, dupa 25 de minute de joc, printr-o penalitate. Doua minute mai tarziu, elevii lui Cristi Petre au marit ecartul prin incercarea lui Sabin Stratila, 19-3. Pana la sfarsitul primei parti, Steaua a mai inscris un eseu prin Florin Surugiu. Chiar inainte de intrarea la vestiar, pilierul Andrei Florescu de la Steaua a vazut cartonasul galben. Dinamo a profitat de superioritatea numerica si a marchat o incercare prin Cosmin Manole, transformata de Bratu. 26-10, scorul pauzei.

Oaspetii au iesit mai revigorati de la vestiare si la numai trei minute de la reluarea jocului, Cosmin Manole a inscris inca o data, incercare transformata de Tudorel Bratu, 26-17. Acelasi Tudorel Bratu a mai transformat  o penalitate iar Dinamo s-a apropiat la mai putin de un eseu transformat, 26-20. Pana la final, desi Steaua  a dominat jocul, ambele echipe au culcat balonul in terenul de tinta, in cele din urma militarii adjudecandu-si victoria cu 39-25..

Jucatorul meciului a fost desemnat Sabin Stratila de la Steaua.

In urma acestui succes, Steaua se mentine pe primul loc, cu 34 puncte, urmata de CSM Stiinta Baia Mar – 26 p  Timișoara Saracens – 24 p, CS Dinamo – 11 p, CS Politehnica Iasi – 9 p, CS Universitatea Cluj – 8 p, CSM București – 8 p.

Duminica, 2 aprilie, de la pra 14:00, are loc, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, partida CSM Bucuresti – CS Politehnica Iasi.

Meciul CSM Stiinta Baia Mare – Timisoara Saracens a fost reprogramat pentru data de 3 mai, banatenii evoluand astazi in play-off-ul de calificare in grupele principale ale Challenge Cup.

 

sursa: super-liga.ro