Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Steaua s-a impus în eternul derby cu Dinamo
2017 Aug, 26

Superliga CEC Bank: Steaua s-a impus în eternul derby cu Dinamo

CSA Steaua București s-a impus în fața eternei rivale Dinamo, într-un meci contând pentru prima etapă a Superligii CEC Bank, cu scorul de 27-19 (12-14). Formația roș-albastră a avut un raport al eseurilor de 4-3, acumulând, astfel, și bonusul ofensiv.

Partida a început în nota de dominare a steliștilor, care au culcat balonul în terenul advers de țintă, prin Florin Ioniță și Eseria Vueti. Prima încercare a fost transformată de Vlaicu. Pe fondul unor neatenții, aproape de pauză, oaspeții au marcat două eseuri prin mijlocașul la grămadă Tudorel Bratu, tot el fiind și transformerul. Astfel, Dinamo a intrat în avantaj la cabine, la o distanță de două puncte.

Steliștii au jucat însă bine în partea secundă, contestând cu succes marginile adverse, iar dominarea în jocul deschis a creat posibilitățile de eseu fructificate de Boldor și de Sosefo Sakalia. A mai punctat și Vlaicu, o transformare și o lovitură de pedeapsă, astfel că Steaua s-a desprins decisiv. Pe final, unele mici emoții, gazdele au avut la dubla inferioritate numerică, după cartonașele galbene încasate de Neagu și Dumitru. Dinamo a redus din handicap prin eseul lui Melinte, dar acesta nu a fost transformat, astfel că în Ghencea a venit și bonificația.

Omul meciului a fost declarat Sosefo Sakalia.