Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Steaua a inaugurat cu victorie noul echipament
2016 Iul, 30

Superliga CEC Bank: Steaua a inaugurat cu victorie noul echipament

CSA Steaua București a început perfect sezonul competițional 2016-2017, cu o victorie clară în runda inaugurală a Superligii, 45-6 contra celor de la Universitatea Prodvinalco Cluj.

Vlaicu a făcut prima dată tabela să meargă în minutul 3,când a concretizat o lovitură de pedeapsă din fața buturilor. Oaspeții au egalat prin Melniciuc, în minutul 12, tot din penalitate, iar desprinderea formației din Ghencea a apărut după un eseu de penalizare acordat în minutul 22, la o grămadă ordonată la care clujenii nu au rezistat presiunii și au fost obligați să împingă în traversă. Vlaicu a transformat, iar pe final de repriză în teren a rămas o singură echipă. Melniciuc a micșorat ecartul în minutul 25, din penalitate, dar apoi o combinație pe treisferturi a roș-albaștrilor a ridicat literalmente tribuna în picioare, cu Dascălu pe post de finalizator. Eseul din minutul 32 a fost transformat cu siguranță de Vlaicu.   

În minutul 35, Strătilă a avut o adâncime excelentă la un atac al troacarilor, a primit, a pătruns și, altruist, i-a pasat pe aripă lui Petelo Tupou care a finalizat lângă fanion. Surugiu, la revenirea în rugby-ul românesc și la debutul în tricoul stelist, a înscris un eseu în ultimul minut al reprizei, validat de arbitri după consultarea video. Toate cele trei eseuri dinaintea pauzei au fost transformate de către Vlaicu. Scorul primei reprize a fost 31-6.

În partea a doua s-au operat mai multe schimbări în ambele tabere, așa că a scăzut volumul și consistența fazelor. Totuși, rugbyștii gazdă au mai reușit două faze de real spectacol, încheiate cu eseuri. Ionuț Dumitru a transformat în jaloane întreaga apărare clujeană, înscriind în minutul 64, după care noul intrat Melinte, și el la debutul în echipa de seniori, a urmărit un șut, a trimis cu piciorul, și-a utilizat viteza și a plonjat primul primul eseu al carierei. Vlaicu și-a făcut datoria la țintă, transformând în ambele cazuri.

Astfel, scorul final a fost stabilit la 45-6,iar omul meciului a fost declarat Florin Surugiu. Echipa militară a inaugurat astfel, cu un succes categoric, noul echipament de joc.

În celălalt meci al zilei, în Superligă, CSM Știința Baia Mare - Poli Iași 35-10.