Custom made performance teamware
Superliga CEC Bank: Dinamo - CSM București 24-25
2017 Mar, 24

Superliga CEC Bank: Dinamo - CSM București 24-25

CSM București a învins Dinamo cu 25-24 (13-10) în deschiderea etapei a VIII-a a SuperLigii CEC Bank, prima din returul campionatului.

Meciul disputat pe stadionul „Florea Dumitrache” a fost unul echilibrat, cu numeroase rasturnari de situatie. Tigrii au inceput in forta si imediat dupa inceperea partidei au pus primele puncte pe tabela prin Daniel Faasen. Dinamo a replicat repede, la doar cateva minute, prin eseul lui Aholahi Aisake Tuifaletahi, transformat de Simote Liueli (7-3). Pana la pauza, CSM-ul echipa care a reusit cele mai spectaculoase transferuri in acest sezon, a reusit sa mai marcheze 10 puncte, o penalitate a lui Faasen si eseul lui Adrian Ion, transformat de acelasi Fassen, fata de doar trei ale gazdelor (penalitate transformata de Liueli).

Repriza a doua a fost una spectaculoasa. In mai putin de sapte minute, Dinamo a marcat doua eseuri prin Mihai Adascalitei si Paula Kata, ambele transformate de Liueli. CSM-ul nu a renutat la lupta si a redus ecartul prin incercarea lui Maliepo Moa Mua, transformata de Daniel Fassen. Cu patru minute inainte de fluierul final, Dinamo conducea cu 24-20. Insa in minutul 77, tigrii au reusit o incercare prin Jack Cobden, iar dupa cateva minute de discutii cu arbitrul video, centralul intalnirii, Vlad Iordachescu a validat eseul, scorul indicand 25-24 pentru CSM. Dinamo nu a cedat, a atacat in forta in ultimele secunde si a obtinut o lovitura de pedeapsa, perpedicular pe buturi, de la aproximativ 20 metri. Ceea ce parea o formalitate pentru Simote Liueli s-a dovedit o piatra de incercare, acesta ratand transformarea care ar fi adus victoria echipei sale.

​Etapa va continua maine cu meciul dintre U Cluj si CSA Steaua, de la ora 14:00 (in direct pe Dolce Sport 1) si Politehnica Iasi – Stiinta Baia Mare, ora 14:00, duminica 26 martie.

 

sursa: super-liga.ro