Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Steaua, victorie în Ardeal
2015 Apr, 10

SuperLiga CEC Bank: Steaua, victorie în Ardeal

Roș-albaștrii s-au impus cu dificulate în deschiderea etapei a-III-a a Superligii, învingând în deplasarea de la Cluj formația CS Universitatea cu scorul 17 – 13, la pauzã fiind 14 – 7. Astfel, Steaua urcã pe prima poziție a clasamentului, acumulând 10 puncte din 3 meciuri.

O datã cu debutul acestei ediții de campionat, gruparea din Ghencea și-a creat o manierã personalã de joc, aspect pe care l-a impus și în aceastã partidã, marcând din nou în primele 10 minute.
În min. 6, flankerul din Tonga, Tupou Ahome’e, a finalizat prin eseu dupã o dominarea teritorialã a roș-albaștrilor prin posesie dintr-un mol de margine. Dupã transformarea lui Dãnuț Dumbravã, tabela înregistra 0 – 7. Prima reacție a gazdelor s-a notat în min. 23, când clujeanul Nicu Ignea o loviturã de penalitate. În min. 33, Steaua s-a desprins pe tabelã prin reușita tânãrului Alex Porojan, stelistul confirmând perioada formei sportive bune prin care trece cu o incursiune solitarã în vitezã pe partea stângã. Conversia încercãrii a dus Steaua la 14 – 0, dupã reușita cãpitanului stelist, Dãnuț Dumbravã. Scorul s-a modificat din nou în ultimul minut al primei reprize, dupã ce universitarii clujeni au reușit prin forța pachetului de înaintare sã obținã un eseu de penalizare, în urma presiunii exercitate în grãmada ordonatã. De altfel, înaintarea Clujului este apanajul forte al acestora, motiv pentru care și-au asumat primele puncte pe tabela de scor, iar aceasta arãta la pauzã 7 – 14.

Partea a doua a confruntãrii CS U Cluj – Steaua a consemnat doar lovituri de pedeapsã, în esențã fiind una consumatã mai mult între cele douã linii de 22m a terenului. Astfel, în min. 42 transformerul Clujului a reușit reducerea diferenței de scor, executând o lp. pentru 10 – 14. Apoi, replica lui Dumbravã s-a consemnat în min. 45, când acesta a reușit o lp. ducând scorul la 10 – 17.
Ultima modificare de scor s-a înregistrat în min. 55, când Nicu Ignea a marcat pentru 13 – 17, scor care s-a menținut pânã la final. Elevii antrenorului Sava și-au îndeplinit misiunea, reușind pânã la fluierul final sã controleze meciul, opunând o poziție fermã în apãrare. Antrenorul Sava a gestionat bine tactic partida, folosind schimbãrile jucãtorilor inspirat și eficient în fața unui adversar puternic și incomod.

Așadar, Steaua obține o nouã victorie în acest sezon, acumulând 10 puncte din 3 meciuri, motiv pentru care se menține pe unul dintre cele douã locuri care permite accederea în semifinale.

 

sursa: steauarugby.com