Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Steaua s-a impus în uvertura etapei a cincea
2016 Aug, 26

SuperLiga CEC Bank: Steaua s-a impus în uvertura etapei a cincea

CSA Steaua București a câștigat cu scorul de 29-24 (16-7) în fața celor de la CSM Știința Baia Mare, în uvertura rundei a cincea din Superliga CEC Bank. Meciul a fost unul extrem de disputat, victoria revenindu-le ''militarilor'' care au știut să fructifice atuurile unor jucători de valoare, dar și disciplina tactică impusă de antrenorul Cristi Petre.  

După prima repriză scorul era 16-7, steliștii punctând dintr-un eseu reușit de Ionuț Dumitru, transformat de Florin Vlaicu, acesta din urmă fructificând și trei lovituri de penalitate, în timp ce oaspeții au marcat printr-un eseu, izbutit de aripa Bucur și transformat de neozeelandezul Luke Samoa. Eseul lui Ionuț Dumitru a fost foarte frumos, acesta primind o pasă excelentă de la Eseria Vueti, care recepționase pe fundul unei margini. Dumitru a realizat o dublă schimbare de direcție și a culcat balonul în terenul advers de țintă.

În mitanul secund, ''zimbrii'' au reușit să echilibreze meciul, menținându-se permanent în plasa roș-albaștrilor. Gazdele au mai marcat încă 13 puncte, prin eseul tonganului Sakalia Sosefo, transformat de Vlaicu, și concretizarea a încă două lovituri de pedeapsă prin același Vlaicu și sud-africanul Quinton Crocker, acesta aflându-se la primele puncte în tricoul stelist. La faza eseului, Samoa a primit cartonaș galben pentru placaj înalt asupra lui Strătilă, iar profitul s-a materializat prin eseu.

Maramureșenii au reușit să marcheze 17 puncte prin eseurile lui Bidzina Șamkaradze și Bucur, ambele transformate de Luke Samoa, și fructificarea unei lovituri de pedeapsă, prin fijianul Ratu Taniela, insuficiente însă pentru a răsturna situația.

Omul meciului a fost declarat închizătorul stelist Eseria Vueti. Steaua este lider cu 19 puncte, în timp ce băimărenii sunt pe poziția secundă, cu 12 puncte.