Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Steaua s-a impus în derby
2015 Apr, 04

SuperLiga CEC Bank: Steaua s-a impus în derby

Steaua s-a impus cu rezultatul de 26-13 (14-10), reuşind o victorie importantã în eternul derby de România. Roș-albaștrii au învins Dinamo în fața unei asistențe numeroase în Ghencea, în partida de deschidere a etapei a II-a din cadrul Superligii, aceștia fiind susținuți frenetic de o galerie entuziastã. Dupã o partidã care a început fulminant pentru gruparea din Ghencea, Steaua a reuşit sã obţinã prima victorie în ediţia 2015.

Principalul artizan al victoriei a fost tânãrul stelist Alex Porojan, marcator a 10 puncte din cele 26 realizate de roș-albaștrii. Scorul a fost deschis de acesta în minutul 11 prin eseul marcat dupã o cursã de veritabilã aripã, facilitându-i poziția pentru transformare cãpitanului Dãnuț Dumbravã. 7–0.

Partida a continuat în același sens, cel al atacului stelist, care a mai concretizat în minutul 15 prin același Porojan, a doua sa încercare în acest meci. Prima reușitã a fost în urma unei erori a oaspeților în propriul teren, la 35 m de butul dinamovist, iar cea de-a doua dupã o fazã de contraatac colectiv. Și cea de-a doua încercare a fost transformatã de Dumbravã, care a dus scorul la 14 – 0.

Tabela s-a modificat din nou în min. 31, când Feovaki nu a mai putut fi oprit, marcând pentru 14–5. Transformerul lui Dinamo, Eugene Jantjies, nu a reușit conversia. Oaspeții au reușit sã echilibreze partida prin marcarea eseului din min. 39, pe pachetul de înaintare, Siasosi Kata fiind autorul încercãrii ce a adus dinamoviștii la patru puncte diferențã pe tabelã. Jantjies a ratat din nou, iar scorul devenea 14–10. În ultima faza a primei reprize, transformerul Stelei a ratat o loviturã de penalitate, menținând scorul la pauzã 14–10.

În partea a doua, s-a remarcat dinamica schimbãrilor inspirate de pe banca Stelei. George Sava, antrenorul roș-albaștrilor l-a introdus pe veteranul Mãdãlin Baraulea, acesta reușind sã aducã un plus de forțã care a contribuit la marcarea eseului din min. 47, de cãtre flankerul Alex Nicholas Moa, ratat însã de Dãnuț Dumbravã. Scorul 19–10.

Replica dinamoviștilor s-a putut observa în min. 51 și 54, prin douã lovituri de penalitate obținute, dar doar una transformatã, alb-roșii reducând din diferențã, 19–13.

În min. 67, mijlocașul la grãmadã de origine fijianã Nemia Ranuku a închis tabela marcând ultimul eseu al Stelei, acesta fiind transformat. Ranuku, introdus dupã pauzã, a jucat rapid faza, parcurgând aproape 15 m și a culcat balonul în terenul de țintã.

Scorul final, 26–13, a arãtat superioritatea Stelei, care a dominat în primul meci oficial din acest sezon disputat în Ghencea.

Așadar, seria meciurilor bune prinde contur, iar șansele roș-albaștrilor pentru un loc cât mai bun în campionat cresc cu fiecare etapã. Vineri, 10.04.2015, Steaua se va deplasa la Cluj pentru a disputa o nouã partidã ce conteazã pentru etapa a III-a.

 

sursa: steauarugby.com