Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Steaua încheie sezonul pe locul al șaselea
2014 Sep, 14

SuperLiga CEC Bank: Steaua încheie sezonul pe locul al șaselea

Ultima partidă din a doua fază a Play-Out-ului le-a adus față în față pe Universitatea Cluj și Steaua București, studenții ardeleni reușind în Parcul Iuliu Hațieganu să obțină o victorie cu rezultatul de 26-18.

Partida a debutat cu o lovitura de pedeapsa prin care Lazar a deschis scorul, insa un atac al clujenilor a surprins descoperita apararea militarilor si McGrath a sprintat catre terenul de tinta al acestora, finalizand cu un eseu la centru, transformat de Dimofte.

Clujenii au continuat sa fie la timona jocului si forta pachetului de inaintare si-a spus cuvantul in minutul 16, atunci cand ros-albastrii au cedat intr-o gramada ordonata la cinci metri de propriul teren de tinta, ceea ce a dus inevitabil la acordarea unui eseu de penalizare. Dimofte a transformat si Universitatea Cluj s-a desprins la 14-3 pe tabela de marcaj.

Dupa doua eseuri primite, Steaua a avut un moment de rabufnire si o actiune rapida pe partea dreapta in care militarii au reusit sa treaca de cateva placaje ale apararii gazdelor, Niacsu nu a mai putut fi oprit in drumul catre eseu, incercare transformata din pozitie dificila de Lazar.

Pana la pauza doar alb-negrii au mai punctat prin Dimofte, care a concretizat doua lovituri de pedeapsa, astfel ca la pauza Universitatea Cluj a intrat cu un avantaj de 20-10 datator de sperante pentru partea secunda.

Acelasi Dimofte putea mari ecartul clujenilor la patru minute dupa reluarea jocului, insa din pozitie buna a irosit o tentativa de tinta, pentru ca apoi Ignea sa-i ia locul si sa inscrie, de partea cealalta Lazar a izbutit sa concretizeze una din cele doua lovituri de pedeapsa de care au beneficiat bucurestenii.

La jumatatea partii secunde studentii ardeleni au ramas in 14 jucatori, Dimofte primind cartonas galben, superioritatea numerica fiind exploatata dupa numai un minut de Steaua care a marcat un eseu prin Zamfir. Incercarea a fost la colt si din pozitie grea Lazar a ratat transformarea.

In minutul 63 Ignea s-a afirmat din nou, reusind sa trimita balonul din lovitura de pedeapsa printre barele butului stelist, reusita acestuia stabilind si scorul final, pentru ca acelasi fundas al alb-negrilor a mai ratat o tentativa de tinta incercata in mod curajos de la aproximativ 54 de metri.

Cu un joc mai bine legat Universitatea Cluj s-a impus in fata celor de la Steaua Bucuresti si astfel studentii de pe malurile Somesului au incheiat editia 2014 a SuperLigii CEC Bank pe pozitia a cincea.

sursa: super-liga.ro