Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Steaua, eșec la Baia Mare
2015 Mai, 30

SuperLiga CEC Bank: Steaua, eșec la Baia Mare

Confruntarea de pe stadionul Lascăr Ghineț dintre Știința Baia Mare și Steaua București din etapa a X-a, contând pentru SuperLiga CEC Bank, a revenit zimbrilor cu rezultatul de 36-20, cei care și-au acontat și punctul bonus ofenisv.

Partida a inceput sub semnul echilibrului, baimarenii incercand sa-si impuna vointa pe inaintare, ceea ce au si reusit, rezultand patru lovituri de pedeapsa, dintre care Luke Samoa si Lazar au concretizat cate una. Primul eseu a venit in minutul 25, cand Niacsu a scapat balonul, iar Leiataua, atent, a interceptat si a facut o cursa solitara de aproximativ 50 de metri, transformarea lui Luke Samoa ducandu-i pe maramureseni la un ecart de sapte puncte. In continuare Stiinta Baia Mare a fortat si dupa mai multe gramezi ordonate la cinci metri de terenul de tinta al vizitatorilor o lovitura de pedeapsa jucata repede la mana a facut ca Ene sa patrunda in forta pentru cel de-al doilea eseu al gazdelor, transformarea apartinandu-i aceluiasi Luke Samoa. Cu un avantaj consistent, baimarenii au facut pasul in spate si Steaua a preluat initiativa, astfel ca inainte de pauza Tupou Petelo a marcat prima incercare de partea ros-albastrilor, o reusita ramasa fara transformare, care a stabilit scorul primelor 40 de minute, 17-8 in favoarea zimbrilor.

Inceputul partii secunde i-a gasit pe maramureseni in ofenisva si Maravunawasawasa, dupa o actiune individuala de efect prin care a depasit cativa jucatori din defensiva militarilor, a marcat un nou eseu transformat de Luke Samoa. Elevii lui George Sava nu au dezarmat si pana la jumatatea reprizei a doua s-au aflat in ofensiva, Cornei fiind cel care a materializat efortul colegilor sai, un eseu la colt care, in ciuda pozitiei dificile, a fost transformat de Lazar. Luke Samoa a fost cel care a adus baimarenilor bonusul ofensiv, acesta patrunzand decisiv in terenul de tinta dupa o actiune purtata pe traseul Maravunawasawasa-Apostol, tot uvertura gazdelor fiind cea care a transformat pentru inca doua puncte. Pe final ambele echipe au mai inscris cate o incercare, Diaconescu pentru ros-albastri, Botezatu in contul zimbrilor, care au suferit si doua elimanari temporare de cate zece minute, pe banca pedespselor fiind trimisi cu cartonas galben Dinis si Leiataua.

Stiinta Baia Mare a obtinut prin aceasta victorie o optiune importanta pentru calificarea directa in semifinale, mai ales ca urmeaza alte trei partide restante, in toamna, dintre care una in Ghencea, unde o va intalni pe Steaua Bucuresti.

 

sursa: super-liga.ro