Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Remiză în Banat
2017 Sep, 15

SuperLiga CEC Bank: Remiză în Banat

Stadionul Dan Păltinișanu a fost gazda prologului etapei a IV-a din cadrul SuperLigii CEC Bank, în care s-au întâlnit Timișoara Saracens, campioana en-titre și liderul la zi, Steaua București. După o partidă echilibrată cele două echipe au terminat la egalitate, 15-15, cu toate punctele marcate din tentative de țintă.

Steaua Bucuresti a inceput mai bine jocul si in minutul 5 militarii se aflau deja in avantaj dupa o lovitura de pedeapsa concretizata de Florin Vlaicu. Pana la jumatatea primei reprize elevii lui Danut Dumbrava puteau majora diferenta, dar de fiecare data au optat pentru castigul de teren din penalitatile obtinute, in ciuda insistentei acestora apararea timisorenilor reusind sa inchida perfect drumul catre terenul de tinta. In minutul 20 la o eroare a bucurestenilor, Timisoara Saracens a egalat prin Gabriel Conache, dar initiativa a ramas de partea ros-albastrilor care apoi au beneficiat de superioritate numerica, dupa ce William Helu a vazut cartonasul galben. Steaua nu a stiut sa profite de acest aspect si Gabriel Conache i-a adus pe pragmaticii banateni pentru prima data la conducere dintr-o tenativa de tinta de la aproximativ 45 de metri. Pana la pauza avantajul teritorial a ramas de partea stelistilor care insa s-au vazut condusi dupa primele 40 de minute cu rezultatul de 6-3, acesta si pentru ca Florin Vlaicu a irosit o lovitura de pedeapsa, distanta fiind insa una apreciabila fata de butul gazdelor.

Florin Vlaicu avea sa se revanseze in debutul partii secunde, cand a restabilit egalitatea. Timisoara Saracens a fost nevoita sa evolueze inca o data in 14 jucatori, Madalin Lemnaru fiind cel trimis pe banca pedepselor pentru zece minute. Nici de aceasta data ros-albastrii nu au profitat de superioritatea numerica si Gabriel Conache i-a readus in avantaj pe banateni. Au urmat moment de joc mai bune ale trupei lui Matt Williams cu faze frumoase pe treisferturi, cel care avea insa sa-si treaca din nou numele pe lista marcatorilor a fost Gabriel Conache si in minutul 59 echipa de pe malurile Begai conducea cu rezultatul de 12-6, cel mai mare ecart in favoarea gazdelor din aceasta partida.

Trupa lui Danut Dumbrava nu a resimtit acest impediment si intre minutele 61 si 63 Florin Vlaicu a echilibrat din nou situatia de pe tabela de marcaj gratie reusitelor dintr-un dropgol, respectiv a unei lovituri de pedeapsa. Finalul a fost dramatic pentru ca dupa ce a marcat Gabriel Conache, Steaua a ramas in 13 jucatori, cartonase galbene vazute de Robert Neagu respectiv Bogdan Doroftei, chiar si in aceste conditii Florin Vlaicu stabilind rezultatul final dintr-o ultima tentativa de tinta.

Cu acest rezultat de egalitate Steaua Bucuresti se mentine in fruntea clasamentului SuperLigii CEC Bank, iar etapa urmatoare va primi vizita Stiintei Baia Mare in timp ce Timisoara Saracens se va deplasa pe terenul celor de la Dinamo Bucuresti.

 

sursa: super-liga.ro