Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: CSM Olimpia pierde pe teren propriu cu Timișoara
2015 Mai, 15

SuperLiga CEC Bank: CSM Olimpia pierde pe teren propriu cu Timișoara

Prima partidă din cadrul etapei a 8-a contând pentru SuperLiga CEC Bank a adus o nouă victorie în contul liderului, Timișoara Saracens, care s-a impus cu rezultatul de 27-18 în fața celor de la CSM Olimpia București.

Prima jumatate de ora a disputei a fost extrem de echilibrata, cu cele doua echipe angajate intr-o lupta de uzura intre cele doua linii de 22, rezultatul de pe tabela de marcaj, 3-3, oglindind fidel situatia din teren. Calafeteanu a deschis scorul din lovitura de pedeapsa, dupa care acelasi mijlocas la gramada al banatenilor a ratat din fata butului advers, Vlaicu fiind cel care a egalat, tot din penalitate, cu vizitatorii in inferioritatea numerica dupa ce Tangimana a vazut cartonasul galben. In ciuda faptului ca au evoluat timp de zece minute in 14 jucatori, cei de la Timisoara Saracens s-au desprins prin Calafeteanu, cel care a concretizat doua penalizati, insa replica tigrilor nu s-a lasat asteptata si astfel a venit si primul eseul al jocului. Cobden a fost gasit pe partea dreapta si aripa bucurestenilor, dupa ce a trecut de placajul lui Sefanaia, a marcat un eseu la centru, astfel ca Vlaicu a avut o misiune facila in a transforma si a duce pe CSM Olimpia in avantaj. Rezultatul de 13-9 a fost cel cu care s-a intrat la pauza, pentru ca desi a mai beneficiat de o tentativa de tinta. Vlaicu a ratat, distanta fiind una mare, peste 60 de metri fata de butul advers.

Dupa reluare s-a consemnat o ploaie de cartonase galbene, Taavili, Nathan Paila si Surugiu de la gazde, respectiv Rose din tabara timisorenilor au fost trimisi pe banca de pedepse in urma cartonaselor galbene aratate intre minutele 45 si 52. Cu 12 jucatori pe teren, CSM Olimpia nu a rezistat presiunii constante a banatenilor aflati la cinci metri de terenul lor de tinta si, dupa mai multe greseli a venit un eseu de penalizare, pe care Calafeteanu l-a transformat. Timisoara Saracens si-a marit avantajul in minutul 60, cand dupa o patrundere a lui Calafeteanu pasa acestuia catre Tangimana a ajuns fericit la Ianus, care a finalizat cu eseu. Calafeteanu a ratat transformarea, insa s-a revansat cu doua penalitati mai tarziu si cu opt minute inainte de final timisorenii conduceau cu 27-13. Eseul lui Conache a contat mai mult pentru statistica, deoarece Taljard a ratat transformarea, si astfel tigrii bucuresteni au irosit sansa obtinerii punctului bonus defensiv, pe care l-ar fi meritat dupa cele aratate in fata liderului clasamentului.

Pentru Timisoara Saracens urmeaza o noua deplasare in Bucuresti, unde vor intalni pe Dinamo, iar CSM Olimpia va avea o alta partida extrem de dificila, in Ghencea contra celor de la Steaua.

 

sursa: super-liga.ro