Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: CSM Olimpia învinge a doua oară Dinamo în prelungiri
2015 Nov, 07

SuperLiga CEC Bank: CSM Olimpia învinge a doua oară Dinamo în prelungiri

Meci dramatic pe stadionul Olimpia, în barajul pentru semifinalele Superligii CEC Bank la rugby. CSM București Olimpia a dispus de Dinamo cu 27-22, după două reprize de prelungiri.

Partida a început cu o prelungita perioada de studiu si tatonare. Cele doua combatante nu s-au apropiat prea mult de buturile adverse, preferand sa se apere si sa joace economicos, cu principala preocupare pe defensiva. La pauza, CSM a intrat in avantaj cu 9-6, Vlaicu avand o realizare in plus fata de Bratu, la loviturile de pedeapsa.

Dupa pauza, Stefan Demici a parut ca a gasit cheia potrivita, astfel ca Dinamo a avut un partial de 6-0, dupa alte doua penalitati fructificate de mijlocasul la gramada Bratu. A fost insa insuficient, pentru ca formatia pregatita de sud-africanul Danie de Villiers a trecut peste handicapul eliminarii temporare a lui Tigla, precum si peste cele doua pierderi suferite in prima repriza, când Ivan si Conache s-au accidentat. Beneficiind de o banca mai valoroasa, CSM a dominat finalul de meci. Ratiu a fost motorul molului de margine care a generat eseul marcat de colegul sau din linia a II-a, Agiacai.

Dinamo a replicat insa la o faza prelungita de atac, cu multe momente in 22-ul advers. Pasele rapide oferite de Caplescu l-au pus in pozitie de finalizare pe Siaosi Kata, care a culcat balonul in terenul advers de tinta. Bratu a transformat, iar apoi Vlaicu a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. La finele timpului regulamentar de joc, de 80 d eminute, s-a consemnat egalitatea, 19-19.

In prelungiri, primii care au inscris au fost dinamovistii, Bratu marcand din fata betelor, dupa o penalitate mutata 10 metri mai in fata de arbitri, pentru proteste. Molul a functionat din nou stralucit pentru CSM, care a marcat prin acest procedeu, la colt, autorul creditat fiind pilierul Iacob Nichita. Apoi Vlaicu a inchis tabela la 27-22, dupa o noua lovitura de pedeapsa executata cu precizie, iar CSM Olimpia se califica, foarte greu, in semifinale.

Este al doilea joc in actuala stagiune, intre CSM Olimpia si Dinamo, care are nevoie de prelungiri. Precedentul meci decis in a doua etapa de departajare a fost cel din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, când csm-istii s-au impus tot pe Stadionul Olimpia, cu 20-10, in timpul regulamentar scorul fiind 10-10.

CSM Olimpia va avea doua saptamani la dispozitie pentru refacere, dupa care se va deplasa la Timisoara, cu gândul nespus de a furniza marea surpriza a campionatului.