Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: CSM Olimpia - Steaua 19-28
2016 Sep, 02

SuperLiga CEC Bank: CSM Olimpia - Steaua 19-28

Liderul Superligii CEC Bank, CSA Steaua București, s-a impus în uvertura etapei a șasea, într-o deplasare inconfortabilă, pe terenul celor de la CSM Olimpia București, acumulând și bonusul ofensiv, cu scorul de 28-19 (14-6).

Jocul a inceput cu linia de treisferturi a Stelei la inaltime. Aripa Petelo Tupou a facut o cursa irezistibila pe dreapta, depeste 50 de metri, dupa care a reusit un off-load de exceptie, pasand de la sold pentru Dascalu. Centrul stelist venit la suport a marcat apoi eseul care a adus primele puncte ale meciului. Vlaicu a transformat eseul la colt, dupa care Faasen a reusit sa valorifice o lovitura de pedeapsa. ​Tot in prima jumatate a reprizei, beneficiind si de o aparare prost plasata, stelistii au mai reusit o sarja pe troacari, finalizata cu intercalarea de eseu a fundasului Stratila. Vlaicu a transformat din nou, iar rezultatul la pauza a fost stabilit de Faasen, dintr-o alta lovitura de pedeapsa.

In repriza secunda, Faasen a redus din handicap pana la 14-12, din alte doua lovituri de pedeapsa. Steaua a jucat apoi la limita riscului. O penalitate din pozitie in care, in mod normal, alegerea era de punere a punctelor pe tabela, a fost jucata de Vlaicu in margine. Molul creionat rapid de militari a adus eseul dorit, al treilea, marcator fiind identificat Sosefo Sakalia. Vlaicu a transformat si a dus diferenta la noua puncte. Gazdele au avut o sclipire de geniu a aripii Cobden, mult peste nivelul coechipierilor, care la capatul unei curse fulminante a marcat eseul de onoare, transformat de Faasen, pentru 21-19. Uvertura CSM-ului ratase insa trei lovituri de pedeapsa care, concretizate in puncte, ar fi facut ca jocul sa se schimbe. In ultimul minut, Steaua a mers pe aceeasi reteta a optiunii de joc in margine. Gazdele au comis o serie de greseli in aparare, iar lovitura de penalitate rezultata a fost jucata de stelisti cu gramada ordonata, compartiment unde au dominat autoritar. Octetul de inaintare al CSM-ului a prabusit intentionat, iar arbitrul constantean Robert Diaconescu a acordat fara ezitare eseu de penalizare. Vlaicu a transformat si a stabilit scorul final la 28-19, victoria ros-albastrilor fiind una pe deplin meritata.

​La partida au asistat in jur de 300 de spectatori, iar ambele reprize au inceput cu gramezi ordonate de la centrul terenului, deoarece lovitura de incepere si de reincepere a fost executata direct in afara terenului de joc.  

​Maine se joaca Timisoara - Dinamo, de la 11.00 si Baia Mare - Cluj, de la 15.00.