Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: CSM București a câștigat medaliile de bronz
2017 Mai, 29

SuperLiga CEC Bank: CSM București a câștigat medaliile de bronz

În finala locurilor 3-4 din cadrul SuperLigii CEC Bank, pe Stadionul Național Arcul de Triumf s-au întâlnit, ca și în ediția precedentă a competiției, CSM București și Steaua București, victoria revenind din nou tigrilor care s-au impus cu scorul de 37-24 și astfel au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Partida a început cu o lovitură de pedeapsă concretizată de la aproximativ 40 de metri de uvertura celor de la CSM București, Darren Baron, după care a urmat replica Stelei, acțiunea purtată de Viorel Lucaci și Sakalia Sosefo ducând la o penalitate din care Florin Vlaicu a egalat, primul sfert de oră consemnând un rezultat de egalitate, 3-3. În minutul 30 avantajul a trecut din nou de partea tigrilor. Livinai Tuicakau și Kamil Sobota au destabilizat defensiva roș-albaștrilor, iar Daniel Fassen a concretizat în puncte lovitura de pedeapsă rezultată din această acțiune. Situația s-a schimbat la puțin timp, când Kuselo Moyake a gasit drumul către terenul de țintă al CSM-ului și ros-albaștrii conduceau la pauză cu 10-9.

Imediat după reluare elevii lui Michael Bradley au reușit o fază spectaculoasă pe treisferturi finalizată cu eseu de Sioeli Lama, o încercare care a dat aripi tigrilor și într-un interval scurt de timp Mario Arvinte și Marian Ispir, acesta cu o intercepție urmată de o cursă solitară de aproximativ 60 de metri, să ducă scorul la 30-10 în favoarea CSM-ului. Situația militarilor s-a îngreunat prin eliminarea temporară a lui Oneone Patelesio de care CSM-ul a profitat cu eseul marcat de Alexandru Mitu, după un rebond a lui Jack Cobden. Daniel Faasen a transformat și cu un sfert de oră înaintea ultimului fluier al arbitrului tigrii aveau un avantaj care s-a dovedit decisiv în stabilirea învingătoarei, 37-10. Pe final Steaua a bătut de două ori defensiva adversă, în ambele situații la finalizare aflându-se Vali Mototolea, transformările aparținându-i lui Florin Vlaicu, dar militarii nu au mai avut puterea de a reveni.

Astfel, pentru cel de-al doilea sezon consecutiv, CSM București câștigă medaliile de bronz ale SuperLigii CEC Bank, o adevărată performanță a tigrilor care au pornit în returul sezonului regulat de pe ultima poziție a clasamentului.

Finala ediției 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank între Timișoara Saracens și Știința Baia Mare a revenit echipei bănățene care s-a impus cu scorul de 17-16 și astfel și-a apărat titlul de campioană.

 

sursa: super-liga.ro