Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: CS Dinamo - CSM Olimpia București 19-23
2015 Apr, 25

SuperLiga CEC Bank: CS Dinamo - CSM Olimpia București 19-23

Pe stadionul Florea Dumitrache în etapa a cincea din SuperLiga CEC Bank, CSM Olimpia București a obținut prima victorie stagională, 23-19 în partida cu Dinamo București, alb-roșii fiind nevoiți să se mulțumească cu punctul bonus defensiv.

Asa cum era de asteptat tigrii au inceput in forta, cu obiectivul clar de a-si trece in cont primul succes, iar Vlaicu a deschis scorul in minutul 2 dintr-o lovitura de pedeapsa la care dinamovstii au raspuns cu tentativa de tinta a lui Jantjies care nu a nimerit cadrul butului.

Cu avantaj de 3-0 de partea oaspetilor jocul in primul sfert de ora a fost unul echilibrat, fara ocazii de a se marca vreo incercare, cele doua grupari bucurestene avand in mod succesiv initiativa actiunilor care s-au oprit insa la linia de 22.

In minutul 16 Dinamo a intors rezultatul dupa o actiune plecata de la Merca, care a scapat de un placaj iar apoi cu o fenta de pasa a destabilizat defensiva CSM-ul, finalizator fiind Barbuliceanu gasit in suport. Incercare a fost la centru iar, Jantjies a transformat fara probleme.

Desi gazdele au continuat sa fie mai prezente in joc, Vlaicu a redus diferenta iar Ispir a ratat o sansa de a marca eseu nereusind sa-si recupereze propriul balon de urmarire, in timp ce Jantjies a irosit pentru a doua oara o lovitura de pedeapsa.

Pe finalul primei parti CSM Olimpia a trecut in avantaj gratie unui eseu de penalizare venit prin superioritatea inaintarii dupa mai multe gramezi oradonate in care alb-rosii nu au rezistat, Vlaicu cu o transforamare si Jantjies autor al unei penalitati stabilind rezulatul primelor 40 de minute.

Reveniti de la cabine cu avantaj de 13-10 elevii lui Danie de Villiers s-au desprins prin eseul lui Suniula plecat de o greseala de recuperare a balonului de catre  defensiva dinamovista, chiar si din pozitie dificila Vlaicu a transformat, diferenta fiind de zece puncte in favoarea tigrilor.

Dinamo a inceput astfel cursa de urmarire, Siotame Manu a concretizat doua penalitati dar Vlaicu si-a aratat maiestria de la aproximativ 45 de metri, CSM-ul mentinand avantajul in ciuda faptului ca Mitu a fost sanctionat cu cartonas galben.

In ultimele minute Vlaicu a ratat doua tentative de tinta, Siotame Manu a fructificat oportunitatea ivita cu oaspetii in 14 jucatori dupa ce si Adrian Ion a fost trimis pe banca pedepselor, astfel ca CSM Olimpia a contabilizat patru puncte in clasament iar Dinamo punctul bonus defensiv.

Urmatoarea etapa programeaza pentru Dinamo o deplasare la Cluj unde vor intalni pe Universitatea, CSM Olimpia se va odihni partida contra celor de la Stiinta Baia Mare fiind amanata.

 

sursa: super-liga.ro