Custom made performance teamware
SuperLiga CEC Bank: Baia Mare învinge Steaua și relansează lupta
2017 Apr, 22

SuperLiga CEC Bank: Baia Mare învinge Steaua și relansează lupta

În uvertura etapei a XII-a din SuperLiga CEC Bank, pe Arena Zimbrilor s-au întâlnit Știința Baia Mare și Steaua Bucuresti, după o partidă care s-a jucat pe contre victoria revenind zimbrilor băimăreni cu scorul de 29-20. Maramureșenii s-au impus grație pragmatismului în concretizarea tentativelor de țintă, militarii suferind prima înfrângere după o serie de șase succese consecutive.

Stiinta Baia Mare a intrat ceva mai bine in joc si Luke Samoa a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa, replica ros-albastrilor venind prompt cu o actiune a lui Ionut Dumitru in urma careia Kuselo Moyake a fost aproape de marcarea primei incercari a partidei. In cele din urma Florin Vlaicu a concretizat o penalitate si Steaua a egalat pe fondul presiunii inaintarii militarilor. Elevii lui Eugen Apjok au preluat initiativa si Sean Morrell a patruns in forta prin defensiva vizitatorilor pentru un eseu transformat de Luke Samoa, acelasi fundas baimarean majorand ecartul dintr-o lovitura de pedeapsa cateva minute mai tarziu. Pana la pauza Steaua a fortat si dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al gazdelor, Florin Surugiu a finalizat efortul colegilor sai, incercare transformata de Florin Vlaicu, pentru ca scorul primelor 40 de minute sa îl stabileasca Taniela Maravunawasawasa din dropgol, la cabine Stiinta Baia Mare intrand cu un avantaj de 16-10.

Partea secunda a debutat cu Steaua Bucuresti in ofensiva, ros-albastrii cautand drumul catre un eseu, dar Ionut Botezatu a avut o executie care i-a scos pe zimbri din presiunea bucurestenilor, tot Ionut Botezatu aflandu-se la finalizare ceva mai tarziu in urma unei actiuni purtate pe traseul John Leiataua-Sione Fakaosilea-Luke Samoa. La scorul de 23-10 in favoarea maramuresenilor, Steaua a initiat o faza spectaculoasa la care au participat Florin Vlaicu, Robert Dascalu si Ionut Dumitru, placajul ilegal a lui Bidzina Shamkharadze ducand la acordarea unui eseu de penalizare si a unui cartonas galben pentru mijlocasul la gramada al Stiintei Baia Mare. In ultimele minute Luke Samoa si-a mai trecut in cont o lovitura de pedeapsa si un dropgol, acesta de la aproximativ 40 de metri, iar Florin Vlaicu o lovitura de pedeapsa, astfel ca Stiinta Baia Mare s-a ales cu patru puncte in clasament, in timp ce Steaua Bucuresti a ratat si sansa unui punct bonus defensiv.

Jucatorul meciului a fost desemnat baimareanul Johannes Van Heerden.

Urmatoarea etapa va insemna pentru Stiinta Baia Mare o deplasare pe terenul Universitatii Cluj in timp ce Steaua Bucuresti va intalni intr-un derby al Capitalei, pe stadionul din Complexul Ghencea pe CSM Bucuresti.

 

sursa: super-liga.ro