Custom made performance teamware
Steaua învinge in extremis la Cluj și califică pe Dinamo
2014 Aug, 24

Steaua învinge in extremis la Cluj și califică pe Dinamo

Meci interzis literalmente cardiacilor azi la Cluj, în play-out-ul SuperLigii CEC Bank la rugby. Steaua s-a impus apoteotic, în ultima secundă, cu 25-23 în fața Universității.

La pauză scorul a fost egal, 14-14, după eseurile semnate de Dascălu și Zamfir pentru roș-albaștri, respectiv încercare de penalizare și Rotar, pentru clujeni. Toate cele patru încercări au fost transformate de Lazăr Filip, respectiv Dimofte.

Jocul a fost mult mai tacticizat după pauză, când clujenii au condus prima dată, 17-14, în urma unei lovituri de pedeapsă fructificată de Dimofte. Avantajul lor a fost de scurtă durată, deoarece Podea a greșit o recepție și i-a oferit șansa de eseu lui Niacșu.

Alternanța penalităților, pe final, a fost una fantastică. Gazdele au condus cu 20-19 și cu 23-22, iar după mai multe răsturnări de scor, Lazăr Filip a închis tabela la 25-23 pentru Steaua.

De jocul rezultatelor beneficiază Dinamo, care s-a calificat în barajul pentru semifinale, lăsând Clujul în afara tabloului eliminatoriu.

 

Clasamentul play-out-ului:

1. Steaua 8 puncte

2. Dinamo 5

3. Universitatea Cluj 2

 

Steaua are patru victorii consecutive, iar barajul de săptămâna viitoare va fi între următoarele:

Farul Constanța - Steaua și CSM București Olimpia - Dinamo.  

 

sursa: sportclasic.ro