Custom made performance teamware
Steaua, înfrângere la Baia Mare în etapa a 4-a a SuperLigii
2014 Apr, 18

Steaua, înfrângere la Baia Mare în etapa a 4-a a SuperLigii

Etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank a programat meciul ce le-a adus față în față pe CSM Știința Baia Mare și Steaua București. În fața unui grup numeros de suporteri aflați în tribunele stadionului "Lascăr Ghineț", gazdele au învins cu scorul de 31-3 (10-0), după o partidă în care militarii nu au reușit să înscrie decât printr-o lovitură de pedeapsă în repriza a doua.

Meciul a început echilibrat, în primele 15 minute consemnându-se multe greșeli tehnice de ambele părți și niciun punct înscris. Primul care a reușit să aducă puncte pentru echipa sa a fost Luke Samoa, Jucătorul Etapei a II-a a SuperLigii CEC Bank, dintr-o lovitură de pedeapsă. Echipa maramureșeană avea să înscrie și primul eseu reușit după un schimb de pase între Johannes Van Heerden și Ciuntu, cel dintâi reușind să aducă cele cinci puncte. Transformarea a venit de la același Luke Samoa, stabilind scorul pauzei la 10-0. Până la pauză, echipa din Baia Mare avea să rămână în 14 jucători, dupa ce Fakaosilea Sione a fost penalizat cu cartonașul galben pentru un placaj înalt.

Repriza a doua a început cu Baia Mare în prim plan, iar după o succesiune de pase în urma unui avantaj lăsat de arbitrul Gorodea, Sean Morrell înscria al doilea eseu al partidei. Luke Samoa a avut o misiune ușoară, reușind transformarea de la centru și ducând scorul la 17-0. Câteva minute mai târziu Steaua avea să fie echipa penalizată cu cartonaș galben pentru greșeli tehnice repetate, Cătălin Buzea lăsându-și echipa în 14 pentru 10 minute. Mijlocasul la gramadă al echipei gazdă, georgianul Bidzina Shakharadze, înscrie al treilea eseu pentru echipa sa, transformarea lui Samoa ducând tabela la 24-0. După eseul reușit, Shamkharadze este penalizat și el cu un cartonaș galben după un placaj periculos. În minutul 70, Steaua reușește singurele puncte, prin lovitura de pedeapsă înscrisă de Dănuț Dumbravă. Până la finalul partidei, Sean Morrell reușește dubla după un mol de margine, transformată de Samoa, aducând echipei antrenate de Eugen Apjok punctul bonus ofensiv și stabilind scorul final al partidei la 31-3.

După meci, conform Agerpres, s-au consemnat următoarele declarații

"Ca diferență de scor, putem spune că a fost un pic mai mult, iar ca diferență de joc, cred că se putea mai mult... E victorie cu punct bonus și felicit jucătorii pentru rezultat, sperăm să eliminăm din greșelile făcute, puteam să jucăm mult mai sigur și mai eficace", a spus Eugen Apjok.

"A fost un meci foarte disputat, Steaua București a făcut un meci foarte bun și țin să-i felicit pentru acest meci. Am reușit și noi să ne îndeplinim obiectivul, adică o victorie cu punct bonus, iar publicului i-am făcut un mic cadou cu ocazia sărbătorilor de Paști", a spus căpitanul CSM Știința Baia Mare, Csaba Gal.

"A fost un meci foarte greu pentru noi, știam că o să fie așa, ținând cont că jucăm în Baia Mare, acasă. Am văzut ce am putut să facem. Asta e, muncim și mergem mai departe. Sunt șapte ani de când n-am câștigat niciun meci aici, dar sperăm că o să se facă mai multe investiții și la noi în echipă, ca să revenim în frunte, acolo unde e locul nostru", a declarat căpitanul echipei Steaua București, Viorel Lucaci.

Clasamentul dupa 4 etape se prezintă astfel:

Loc Echipa M V E Î Marcate Primite Dif. Pct. Bonus Total Pct.
1 Baia Mare 3 3 0 0 99 19 +80 12 2 14
2 Farul Constanța 4 3 0 1 72 76 -4 12 0 12
3 RCM UV Timișoara 3 2 0 1 84 45 +39 8 3 11
4 CSM București Olimpia 3 2 0 1 78 57 +21 8 3 11
5 CSA Steaua București 4 2 0 2 74 80 -6 8 2 10
6 U Cluj 3 0 0 3 26 72 -46 0 1 1
7 CS Dinamo 4 0 0 4 37 121 -84 0 0 0

 

sursa: super-liga.ro, agerpres.ro