Custom made performance teamware
Steaua a câștigat cu Farul și a ocupat poziția a treia pe podium
2013 Oct, 07

Steaua a câștigat cu Farul și a ocupat poziția a treia pe podium

Sâmbătă, 5 octombrie, pe Stadionul Național Arcul de Triumf, Steaua și Farul s-au întâlnit în finala mică din Superliga CEC Bank la rugby.

Dacă în sezonul regulat și în play-off steliștii echipați de SAMURAI au avut meciuri relativ ușoare în compania constănțenilor, de data aceasta întrecerea a fost foarte echilibrată. Prima repriză, mai ales, a arătat o echipă Farul foarte hotărâtă, care s-a apărat grupat și a punctat prin transformarea a două lovituri libere, în timp ce Steaua a avut un eseu netransformat, scor la pauza 6-5 pentru rugbiștii de la malul mării.

Repriza a doua este foarte animată, se marchează și de o parte și de cealaltă, dar steliștii profită de superioritatea numerică din debutul părții a doua și reușesc trei eseuri cu care-și apropie victoria, meciul pentru locurile 3-4 încheindu-se cu scorul de 25-14, rezultat care le aduce militarilor aceleași medalii de bronz ca și anul trecut.

Pentru echipa militară au marcat: Ianuș, Nainer, Adăscăliței, Căplescu (câte 1 eseu) și Vlaicu (1 conversie și 1 lp).

 

RCM Timișoara câștigă un nou titlu de campioană

Pe Stadionul Național Arcul de Triumf, sâmbătă, 5 octombrie, s-a disputat în nocturnă Finala mare a Campionatului național de rugby, ediția a treia a Superligii CEC Bank.

Protagoniste au fost campioana de anul trecut, RCM Timișoara, și Știința Baia Mare.

Favoriți plecau timișorenii, care au început în forță: pe parcursul primei reprize, reușesc 3 eseuri, două dintre ele transformate, și duc scorul pauzei la 19-9.

Elevii faimosului Chester Williams gestionează excelent partea a doua a meciului și, chiar dacă jocul lor nu mai strălucește ca în prima repriză, reușesc chiar și în inferioritate numerică să conserve avantajul: în ciuda faptului că băimărenii se apropiaseră amenințător pe tabela de marcaj, meciul ia sfârșit cu scorul de 25-19 în favoarea bănățenilor, care reeditează astfel succesul de anul trecut.

Marcatorii din finală au fost:

pentru Timișoara: Morisson, Burcea, Shennan (câte 1 eseu) și Calafeteanu (2 c, 2 lp).

pentru Baia Mare: Falamoe (1 dg), Pop (1 c, 3 lp), Wiringi (1 eseu).

 

În Divizia Națională de Seniori, sâmbătă, 5 octombrie, s-a disputat la Petroșani meciul dintre formația locală CS Știința Petroșani și CS Poli Agro Iași contând pentru etapa a 6-a și ultima din play-off. Ieșenii, echipați de SAMURAI, au remizat în compania minerilor, scorul final fiind 17-17.

Indiferent de rezultatul acestui meci, Poli Iași nu mai putea pierde locul 2, loc ce asigură participarea la barajul pentru promovarea in Superligă, meciul decisiv fiind împotriva ultimei clasate din primul eșalon, Dinamo București.

Din Divizia Națională de Seniori, încă din etapa trecută, a-5-a a play-off-ului, a promovat direct în Superliga CEC Bank formația Stejarul Buzău, care în ultimul meci, într-o atmosfera festivă, pe nocturna din Crâng, a învins cu 43-11 formația RC Bârlad.