Custom made performance teamware
Steaua a anunțat formaţia pentru derby-ul cu Dinamo
2014 Aug, 15

Steaua a anunțat formaţia pentru derby-ul cu Dinamo

Cu 48 de ore înainte de derby-ul României, staff-ul tehnic al roş-albaştrilor a anunţat lotul cu care abordeazã partida de duminicã, 17 august, împotriva rivalei Dinamo. Un alt adversar important în confruntarea de duminicã va fi și cãldura, condițiile meteo fiind dificil de suportat de ambele formații.

Dacã pe pachetul de grãmadã situația lotului este clarã, în sensul cã opțiunile sunt aceleași ca și la meciul precedent, victoria cu CSM Olimpia București, la nivelul liniei de treisferturi concurența pentru titularizare este acerbã, lucru benefic pentru acest compartiment. De altfel, treisferturile-urile reprezintã punctul forte în acest moment, tactica Stelei având focus pe liniile dinapoi.

Un alt atu pe care steliștii mizeazã este coeziunea de grup, câștigatã în ultimul timp, fapt ce-i îndreptãțește sã spere la o victorie cu punct bonus ofensiv.
Nu în ultimul rând, argumentul decisiv pentru asumarea victoriei este jocul cu piciorul, Steaua având doi șuteori de valoare. Filip Lazãr îl poate substitui cu brio pe Dãnuț Dumbravã, iar ca o a treia opțiune, Ștefan Pãtrașcu completeazã lista roș-albaștrilor.

Ca un element inedit, raportul de forțe privit din prisma stranierilor este echilibrat, atât Steaua cât și Dinamo având jucãtori din Tonga, unii dintre aceștia fiind adversari și în campionatul din insula Pacificului. Rivalitatea dintre ei se perpetueazã și pe pãmânt românesc.
Partida se va desfãşura pe terenul din bd. Ghencea, cu începere de la ora 10.00 şi va fi transmisã pe rugbytv.ro.

Formația probabilã: 15. Mihai Golubenco, 14. Petelo Sanele Tupou, 13. Vili Ahofono, 12. Robert Dascãlu, 11. Florin Ionițã, 10. Dãnuț Dumbravã, 9. Grigoraș Diaconescu.
1. Bogdan Neacșu, 2. Igor Orghianu, 3. Costin Neacşu, 4. Alex Grigore, 5. Cornel Tatu, 6. Sefu Sakalia, 7. Viorel Lucaci (C), 8. Daniel Ianuș.
Rezerve: 16. Mãdãlin Baraulea, 17. Adrian Radu, 18. Adrian Udroiu, 19. Tupou Ahome’e, 20. George Bulearcã, 21. Ştefan Pãtraşcu, 22. Filip Lazãr, 23. Vasilicã Pașcu.

 

sursa: steauarugby.com