Custom made performance teamware
Start în Divizia Națională de Seniori
2014 Mar, 31

Start în Divizia Națională de Seniori

La sfârșitul săptămânii trecute s-a dat startul în Divizia Națională Seniori ediția 2014, competiția care adună la start șapte echipe reprezentând eșalonul valoric secund al rugbyului din România.

În 2011, când primul eșalon valoric a fost restructurat trecându-se la formatul SuperLiga CEC Bank, automat și liga secunda a primit o nouă înfățisare, dar și o nouă denumire, din Divizia A devenind Divizia Națională Seniori.

Cele trei ediții disputate până în prezent au avut trei câștigătoare diferite, în ordine cronologică: Poli Agro Iași, CSO Pantelimon și Stejarul Buzău, dintre acestea doar studenții din Copou reușind să facă, pentru un sezon, pasul în primul eșalon valoric.

Din păcate, pentru CSO Pantelimon și Stejarul Buzău visul de a juca în SuperLiga CEC Bank nu a putut deveni realitate, ambele încetându-și activitatea la nivel de seniori.

Nici echipele clasate pe locul secund nu au reușit să acceadă în eșalonul valoric superior, de două ori Știința Petroșani și o dată Poli Agro Iași neputând face față cerințelor organizatorice necesare pentru a evolua în SuperLiga.

Pentru sezonul 2014 în luptă se vor afla aceleași echipe care au completat tabloul participantelor in DNS și anul trecut, excepție făcând RC Stejarul Buzău.

În ceea ce le privește pe CSM Bucovina Suceava, CSU AV Arad și CS Năvodari, acestea vor încerca să facă față rigorilor ligii secunde bazându-se pe colajul dintre jucatorii care au acumulat experiență în edițiile trecute și tineri dornici de afirmare.

 

Rezultatele primei etape a Diviziei Naționale Seniori au fost următoarele:

CSM Bucovina Suceava-CSU AV Arad 21-17

Știința Petroșani-CS Năvodari 33-21

RC Bârlad-RCM Galați 26-0

Poli Agro Iași a stat.

 

sursa: SportClasic.ro