Custom made performance teamware
Sezon bun pentru echipele Samurai din rugby-ul englez
2014 Mai, 16

Sezon bun pentru echipele Samurai din rugby-ul englez

Ediția 2013-2014 a Aviva Premiership, campionatul englez de rugby, a tras linie după încheierea sezonului regulat. Formațiile care folosesc echipament sportiv Samurai, Exeter Chiefs și Sale Sharks, au avut un sezon bun, dar, din nefericire, fără a se putea califica în semifinale.

Chiar dacă au ratat prezența în careul de ași, Exeter și Sale se pot lăuda cu o creștere vizibilă la capitolul joc, iar pentru sezonul viitor se anunță printre protagonistele elitei rugbystice britanice.

Sale Sharks, antrenată de Bryan Redpath, a fost destul de aproape de a ajunge în ultimele patru. Rechinii au plătit însă tribut unui start de campionat mai puțin reușit. Cursa lor de recuperare a fost una pasionantă, însă ei nu au reușit să strângă suficiente puncte pentru a devansa pe Harlequins. Astfel, Sale a terminat pe locul al șaselea, cu un total de 57 de puncte, la 10 lungimi distanță de un loc calificant în play-off. De remarcat că la Sale a jucat pe post de pilier dreapta internaționalul moldovean Vadim Cobîlaș, care a fost desemnat cel mai bun jucător al echipei în sezonul recent încheiat.

La rândul ei, Exeter Chiefs, fostă adversară a Lupilor în Amlin Challenge Cup, a avut un parcurs constant, alternând victoriile cu înfrângerile. Elevii lui Rob Baxter arareori s-au abătut de la traseul de regularitate pe care și l-au dorit în acest sezon de tranziție. Ei au bătut echipele din plutonul inferior, pentru a pierde, în general, în fața fruntașelor. Exeter a încheiat în acest an pe locul al optulea al clasamentului, cu un total de 45 de puncte. 

În derby-urile Samurai din Aviva Premiership, oaspeții au învins de fiecare dată. Exeter s-a impus cu 18-16 în fieff-ul lui Sale, pentru ca Rechinii să câștige apoi cu bonus ofensiv în deplasarea de la Exeter, cu 55-12, în retur.

În a doua divizie engleză de rugby, The English Championship, London Welsh, care folosește de asemenea echipament Samurai, doresc să își recapete poziția în elită, de unde au retrogradat anul trecut. Londonezii au terminat pe poziția secundă după cele 23 de runde ale sezonului regulat și acum au intrat în play-off. În prima manșă a semifinalelor, London Welsh a pierdut pe terenul lui Leeds cu 38-31. Returul va avea loc pe 18 mai, iar finala este programată tot în sistemul tur-retur, în 29 mai, respectiv 4 iunie.