Custom made performance teamware
S-au disputat sferturile şi s-au stabilit semifinalele Cupei României la rugby
2013 Nov, 19

S-au disputat sferturile şi s-au stabilit semifinalele Cupei României la rugby

Sâmbătă 16 noiembrie, pe terenuri neutre s-au disputat sferturile de finală ale Cupei României la rugby.

Agro Poli Iaşi şi Steaua Bucureşti, formaţii echipate cu frumoasele kit-uri SAMURAI, au avut evoluţii şi rezultate diferite.

Ieşenii au disputat meciul lor la Gura Humorului în compania celor de la U Cluj şi au reuşit multă vreme să facă faţă cu brio superiorităţii valorice a ardelenilor, dar până la urmă au cedat

cu 32-19. Clujenii se califică în semifinale.

În cuplajul de la Braşov, pe stadionul Noua, în meci vedetă s-au întâlnit Steaua şi RCM Timişoara, echipa campioană. Ambele formaţii au evoluat fără cei mai buni jucători români, internaţionalii lor fiind convocaţi pentru meciul cu Canada. Meciul a arătat o Steaua dornică de revanşă după partida din play-off, când au pierdut acasă în faţă timişorenilor. “Samuraii” domină prima repriză şi se distanţează la 10 puncte, 13-3 scor la pauză.

Partea a două a meciului începe cu Timişoara atacând furibund, atacuri care îi forţează pe stelişti să facă greşeli şi să rămână în 14 oameni, dar chiar şi aşa tot ei reuşesc să marcheze primii. Mai mult de atât, în minutul 68, când suportau o altă inferioritate, reuşesc desprinderea la 23-3. Timpul rămas până la sfârşitul meciului nu le-a mai permis bănăţenilor decât să reducă din scor şi astfel meciul se încheie cu 23-13 în favoarea militarilor care se califică în semifinale.

În deschiderea cuplajului de la Braşov, Ştiinţa Baia Mare a învins Farul Constanţa cu 45-18, iar în capitală, pe Stadionul Olimpia, CSM Bucureşti s-a impus în faţa rugbiştilor de la RC Bârlad cu 64-6, învingătoarele acestor meciuri calificându-se şi ele pentru semifinale.

 

Luni la prânz, la sediul federaţiei s-au tras la sorţi meciurile din semifinalele Cupei României la rugby. Acestea sunt:

Steaua – CSM Bucureşti si Ştiinţa Baia Mare – U Cluj.

De comun acord s-a hotărât ca partida CSA Steaua vs CSM Bucuresti să se desfasoare vineri, 22 noiembrie 2013, începând cu orele 11:00 pe stadionul Olimpia. Celălalt meci, dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi CS Universitatea Cluj va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, tot de la ora 11:00, pe stadionul din Gura Humorului.