Custom made performance teamware
Robert Neagu de la Steaua, jucatorul etapei a V-a din SuperLiga CEC Bank
2017 Sep, 29

Robert Neagu de la Steaua, jucatorul etapei a V-a din SuperLiga CEC Bank

Etapa a V-a a SuperLigii CEC Bank a consolidat supremația echipei CSA Steaua care, în urma victoriei obținute în ultimul minut în fața celor de la CSM Știința Baia Mare, s-a detașat în clasamentul primului eșalon valoric. Mai mult, roș-albaștrii continuă neînvinși această ediție a campionatului.

Desemnat Jucatorul Meciului in urma evolutiei foarte bune avute in partida cu maramuresenii in care a marcat un eseu si a contribuit decisiv la victoria echipei sale dupa ce a recuperat balonul si a  facut o cursa de aproximativ 70 de metri, pasand apoi decisiv pentru eseu, Robert Neagu a fost ales si Jucatorul etapei a V-a.

„Sunt foarte fericit, echipa m-a ajutat foarte mult in acest meci pentru ca fara ajutorul colegilor mei nu puteam sa fac un astfel de joc, iar pe viitor sper sa am evolutii la fel de bune. Imi doresc mult sa ajut echipa sa castige, sa avem un bun sezon competitional. Am inceput bine meciul cu Baia Mare, cu doua eseuri, dupa care am facut niste greseli individuale si asta ne-a costat  tot doua eseuri. A fost un meci echilibrat si cred ca am castigat meritat, am jucat pragmatic pe final. Ma bucur ca am reusit sa profit de inaintele facut de un adversar, sa culeg balonul si sa ma lansez in acea cursa. Am luat decizia de a juca pentru ca am vazut spatiile si ma gandeam ca fiind si ultima faza a jocului este singura solutie de a marca si de a castiga astfel meciul. Am speculat bresele si m-am oprit in terenul lor de 22, dupa care am pasat”, a spus Neagu.

Neinvinsa in cele cinci etape disputate, CSA Steaua cunoaste un debut de sezon excelent. „Echipa merge foarte bine, nu am resimtit trecerea de la un antrenor la altul pentru ca Danut Dumbrava a fost tot timpul cu noi. El ne-a prezentat un nou plan de joc, ne-a dat mai multa incredere pe treisferturi, isi doreste mult sa fim mai activi pe acest compartiment si cred ca acest lucru se vede in jocul nostru care este mai deschis. Desi este un antrenor tanar, Danut stie exact ce sa ne ceara, este foarte apropiat de noi. In mare, echipa este aceeasi ca si sezonul trecut, suntem uniti, iar relatiile de joc s-au consolidat”, explica el.

In varsta de 26 de ani, Neagu (1,86m si 90 kg) a inceput rugbyul la Barlad, unde a evoluat atat la juniori, cat si la seniori, apoi s-a transferat la Iasi, dupa care a urmat Farul, iar de trei ani evolueaza la CSA Steaua. In acest an, el a condus Romania Sevens la Campionatul European de la Bucuresti si a inceput in forta noul sezon al SuperLigii CEC Bank: „Am avut un inceput bun, am jucat, antrenorii mi-au acordat incredere si ma bucur ca am reusit sa am evolutii bune, sa le rasplatesc intr-un fel increderea in mine. In acest sezon competitional, ne-am propus cu Steaua sa jucam finala mare, si sa avem evolutii bune meci de meci”.

In etapa a VI-a, programata in acest weekend, Steaua are runda libera, neavand niciun meci programat.

 

sursa: super-liga.ro