Custom made performance teamware
Racing Metro 92 vs. Steaua, 30-16
2014 Mar, 08

Racing Metro 92 vs. Steaua, 30-16

Condiţii ideale de joc, vreme excelentã pentru rugby şi poftã de joc, acestea au fost ingredientele partidei diputate în aceastã dupã-amiazã. Un amãnunt atipic pentru jucãtorii steliști, aceștia au fost nevoiți sã joace pe terenul sintetic al bazei de pregãtire Le Plessis Robinson.

Fațã de prima partidã, Steaua a aliniat o echipã experimentalã, fãrã cãpitanul ei Dãnuț Dumbravã, dominând primele 30 de minute.
Punctele nu au întârziat sã aparã, iar dintre marcatori s-a remarcat transformerul Ștefan Pãtrașcu, care a înscris trei lovituri de pedeapsã, în min. 8, 16 și 18. În replicã, francezul Sedjoro a transformat la rândul sãu în min. 14 și 32, astfel scorul devenea 6 – 9.
În min. 33, mijlocașul la deschidere al Racingului, Ouassiero, a marcat prima încercare, speculând pe un contraatac dezorganizarea Stelei. Eseul a fost transformat de Sedjoro și scorul la pauzã, 13 – 9.
În prima parte s-au mai remarcat, faza de 60m a contraatacului stelist din min. 18, cu fundașul Viorel Zamfir și centrul Robert Dascãlu în prim plan, în urma cãreia aripa francezã Le Gal a primit cartonaș galben, de asemenea cartonașul galben primit de stelistul Alex Grigore (min. 38) și lp. ratatã de Sedjoro.

În repriza a doua, francezii s-au manifestat în maniera profesionistã, speculând orice oportunitate în joc și într-un ritm constant. De cealaltã parte, schimbãrile operate de antrenori grupãrii din Ghencea au creat fluctuații în prestația Stelei. Chiar în min. 46, Samuel Ticu, a scãpat balonul înainte la 5m de but, din postura de aripã și fãrã niciun oponent în fațã, ratând astfel posibilitatea de a marca pentru ca echipa sã preia conducerea pe tabelã.
Dacã Steaua a înlocuit unii dintre titulari, folosind preponderent jucãtorii noi veniţi, echipa gazdã a mai marcat o lp. în min. 56, dupã ce Steaua a rãmas din nou în inferioritate, Vasilicã Pașcu primind galben pentru sancțiuni repetate. Scorul, 16 – 9.
Dinamica celei de-a doua reprize a fost diferitã de prima, francezii reuşind sã marcheze douã  încercãri consecutive prin centrul Margueray (min. 67) și prin flankerul Azor (min. 69), ambele eseuri fiind transformate de Sedjoro. Steaua a marcat ultimul eseu al meciului, prin Robert Dascãlu (min. 72), centrul stelist având din nou o prestație apreciatã. Eseul a fost transformat de Ștefan Pãtrașcu.

Scorul final, 30 – 16, a scos în evidenţa unele nesincronizãri între jucãtori, dar premizele sunt dintre cele mai bune în privinţa noilor achiziţii (George Bulearcã, Adrian Udroiu, Samuel Ticu).
 

Mãdãlin Baraulea, cãpitan Steaua: Am întâlnit o echipã foarte bine organizatã, ce joacã în vitezã. Noi am avut doar douã meciuri împreunã în acest an și suntem încã în faza de acumulare fizicã și adaptare la condițiile de teren. Suntem cam la 50% din potențial”.
Omogenizarea relaţiilor de joc reprezintã principala preocupare a antrenorilor. Cel puţin pânã la startul noului sezon”, a mai adãugat jucãtorul stelist.

Marcatori: Robert Dascãlu (1e), Ștefan Pãtrașcu (1 tr., 3lp.)
Steaua: 15. Viorel Zamfir, 14. Alexandru Porojan, 13. Robert Dascãlu, 12. Vasilicã Pașcu, 11. Samuel Ticu, 10. Ștefan Pãtrașcu, 9. Laurențiu Cocîrlã.
1. Mãdãlin Baraulea (C), 2. Bogdan Neacşu, 3. Constantin Dumitru, 4. Cornel Tatu, 5. Alex Grigore, 6. Adrian Udroiu, 7. Cristian Moisei, 8. Daniel Ianuş.
Au mai jucat: George Bulearcã, George Cârstea, Sorin Coșereanu, Florian Iordan, Adrian Cãlugãreanu, Dragoș Doru.

 

sursa: steauarugby.com