Custom made performance teamware
Patru echipe au rămas în luptă pentru câștigarea Cupei Regelui
2016 Nov, 25

Patru echipe au rămas în luptă pentru câștigarea Cupei Regelui

Cupa Regelui a ajuns în faza semifinalelor, Știința Baia Mare-CSM Olimpia București și Steaua București-Dinamo București fiind partidele în urma cărora se vor decide cele două echipe care vor disputa finala celei de-a doua ediții a competiției.

Sâmbata, Arena Zimbrilor va găzdui întalnirea dintre Știinta Baia Mare, singura echipă care a evitat barajul de calificare în semifinale, din postura de lider al primei faze a competiției, și marea surpriza CSM Olimpia București, care prin succesul obținut în premieră în Banat a eliminat deținătoarea trofeului și campioana en-titre, Timișoara Saracens. Surpriza produsă de tigri este cu atât mai mare, cu cât statistica evoluțiilor din Cupa Regeleui și în general din acest an nu-i recomanda pentru disputarea semifinalei, anterior trecându-și în cont o singură victorie. Totuși, cu un joc inteligent CSM Olimpia a profitat de multitudinea absențelor din lotul timișorenilor, iar acum se pregătește să dea o altă lovitură în fieful zimbrilor. Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în faza semifinalelor unei competiții, este vorba de Cupa României, și de fiecare dată succesul a revenit Științei Baia Mare, cu siguranță elevii lui Eugen Apjok dorind să păstreze acest trend al victoriilor, obligați și de statutul de gazdă al partidei, respectiv de echipă calificată direct în penultimul act al Cupei Regelui.

Cea de-a doua semifinală va avea loc duminică, pe stadionul din Complexul Ghencea, unde Steaua și Dinamo se vor afla față în față într-o semifinală după mai bine de șapte ani. Ultima dată cand eternul derby s-a disputat în penultimul act se întâmpla în sezonul 2008-2009, atunci când Steaua și Dinamo s-au întâlnit atât în semifinalele campionatului cât și ale Cupei României, ambele partide fiind câștigate de militari. În ultimii ani cele doup mari rivale bucureștene au căutat mereu drumul către finala competițiilor interne, iar dacă Steaua a reușit în 2011 să lupte pentru supremație în SuperLiga CEC Bank, apoi în 2015 pentru câștigarea Cupei României, Dinamo nu s-a mai aflat în acestă ipostază din 2008, când realiza eventul în urma victoriilor obținute chiar impotriva roș-albaștrilor. Se anunță o nouă dispută încrâncenată și cu siguranță ambele echipe își vor juca șansa până la capăt, Dinamo având șansa să profite de absența unor nume importante din lotul lui Cristi Petre, însă Steaua nu uită că în acest an din cele trei intâlniri directe cu eternii rivali a câștigat de fiecare dată, două succese înregistrându-se chiar în fieful acestora.

Alături de cele două întâlniri programate în semifinale, sâmbătă 26 noiembrie, de la ora 11:00, pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu va avea loc o partidă de clasament în care se vor întâlni Universitatea Cluj și Politehnica Iași.

 

sursa: super-liga.ro