Custom made performance teamware
M(Eseria) Vueti! Steaua în semifinalele Superligii
2015 Nov, 07

M(Eseria) Vueti! Steaua în semifinalele Superligii

CSA Steaua București și-a valorificat avantajul terenului propriu, învingând categoric în barajul pentru accederea în semifinalele Superligii CEC Bank la rugby pe Universitatea Cluj cu scorul de 48-8.

Pe un timp mohorat si friguros, rugbystii militari si-au impus ritmul inca din primele minute. Cursa cu obstacole a lui Eseria Vueti, din primele minute, a generat punctul de fixare de unde Nemia Ranuku a deschis ideal, la Dumbrava. Acesta, fara om pe el, a plonjat in terenul clujean de tinta si a deschis scorul, dupa care tot el a transformat. Mazare a redus din handicap, dupa o lovitura de pedeapsa, insa stelistii au apasat din nou acceleratia si au marcat alte incercari, la capatul unor actiuni spectaculoase. Marcatori au fost Alexandru Grigore si Ravulo Malakai.

Sepcile rosii puteau reveni pe finalul reprizei, când Cornei a fost eliminat temporar, dupa ce a primit un cartonas galben. Oaspetii au fortat cu pachetul de inaintare, dar nici Curca nici Murgoci nu au indeplinit obiectivul eseului. La pauza, ros-albastrii au intrat in avantaj, 17-3.

Partea secunda a insemnat un festivat ofensiv al gazdelor, care au marcat eseu dupa eseu, autori fiind Niacsu, Dascalu, Vueti, Grigore, la a doua reusita personala si Doroftei. Clujenii au marcat eseul de onoare prin Romulus Boar, la o faza revazuta pe video.

Steaua s-a impus meritat, cel mai bun jucator de pe teren fiind declarat inchizatorul Eseria Vueti. Pe de alta parte, trebuie remarcata prestatia întregului staff tehnic. Antrenorul principal George Sava are sub comanda si supraveghere un grup de antrenori tineri, cum ar fi Cristi Petre, Marcel Mihalache, Marcel Onosa, Danut Dumbrava si Grigoras Diaconescu. Ultimii doi, desi au evoluat si sunt in grupul titularilor, au primit si sarcini tehnice. Dumbrava se ocupa de jocul traoacarilor si de jocul cu piciorul, in timp ce Diaconescu este preparator fizic.

Steaua, aureolata de acest galop de sanatate, va merge peste doua saptamani la Baia Mare, pentru semiifnala cu localnicii de la CSM Stiinta.  

 

sursa: sportclasic.ro