Custom made performance teamware
La Cluj se vor decide finalistele Cupei Regelui
2018 Aug, 17

La Cluj se vor decide finalistele Cupei Regelui

Ediția 2018 a Cupei Regelui își va disputa faza semifinalelor sâmbătă, 18 august, pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu urmând să evolueze cele mai puternice echipe ale momentului din primul eșalon valoric, Știința Baia Mare avand-o ca adversara pe Steaua Bucuresti, iar Timisoara Saracens se va afla fata in fata cu CSM Bucuresti.

In ordine cronologica prima semifinala va fi cea intre Stiinta Baia Mare, detinatoarea trofelui Cupa Regelui si Steaua Bucuresti, medaliata cu bronz a editiei trecute din SuperLiga CEC Bank. Partidele dintre zimbri si militari sunt intotdeauna extrem de disputate, istoria intalnirilor directe consemnand o multime de dispute in fazele superioare ale competitiilor interne, in ultimii ani superioritatea baimarenilor fiind evidenta prin rezultatele inregistrate.

Daca luam in calcul doar editiile de campionat de cand primul esalon valoric se disputa in actualul format, Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti s-au intalnit de sase ori in faza semifinalelor, de patru ori in SuperLiga CEC Bank si de doua ori in Cupa Romaniei. In aceste partide, maramuresenii s-au impus de cinci ori, ultima reusita fiind obtinuta chiar in sezonul precedent pe terenul marilor rivali dupa un joc cu un final dramatic, decis inainte de ultimul fluier al arbitrului.

Chiar daca aceste dispute au o istorie atat de bogata, Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti nu s-au intalnit inca in semifinalele Cupei Regelui. Pentru a se ajunge aici, baimarenii au dispus de Tomitanii Constanta, reusind cea mai mare diferenta de scor a sferturilor de finala, in timp ce Steaua Bucuresti a trecut de Universitatea Cluj, insa, dupa o partida mult mai stransa, cel putin din perspectiva  rezultatului final.

A doua semifinala a Cupei Regelui le va aduce fata in fata pe Timisoara Saracens, campiona en-titre si CSM Bucuresti, detinatoarea Cupei Romaniei. Dupa ce in sezonul trecut tigrii i-au invins pe timisoreni pentru accesul in finala Cupei Romaniei, banatenii si-au luat revansa chiar la Bucuresti, fapt care le-a deschis drumul catre un nou titlu de campioana al SuperLigii CEC Bank.

Amintind de sezonul trecut, CSM Bucuresti a avut un trend ascendent reusind o serie de nu mai putin patru vicorii consecutive in partidele cu Timisoara Saracens, doua in campionat si tot atatea in Cupa Romaniei. Dar revenirea lui Chester Williams a revigorat ca de fiecare data trupa de pe malurile Begai si sarazinii din Banat au fost de neoprit in penultimul act al SuperLigii CEC Bank cand au facut probabil cel mai bun joc din intreg sezonul.

Partida de pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu va fi cea de-a cincea dintre cele doua echipe in faza semifinalelor si prima in cadrul Cupei Regelui. Timisoara Saracens  s-a calificat in urma victoriei de pe terenul celor de la Gloria Buzau, iar CSM Bucuresti prin succesul din fieful lui Dinamo, de altfel tigrii fiind singura echipa care in sferturile de finala nu a primit niciun eseu.

 

sursa: super-liga.ro