Custom made performance teamware
Exeter Chiefs și Sale Sharks angrenate în competițiile europene
2013 Dec, 09

Exeter Chiefs și Sale Sharks angrenate în competițiile europene

Cele două formații din AVIVA Premiership, Exeter Chiefs și Sale Sharks, ambele echipate în frumoasele kit-uri SAMURAI, au disputat săptămâna trecută importante meciuri în competițiile europene, prima în Heineken Cup, echivalenta Champions League la fotbal, iar a 2-a în Amlin Challenge Cup, echivalenta Europe League la fotbal.

Sale Sharks s-a deplasat în Franța, unde vineri, pe stadionul Charles Mathon a întâlnit formația Oyonnax în Grupa 1 din Amlin Challenge Cup. Chiar dacă englezii au început mai bine partida, ei având și o încercare transformată, francezii reușesc să echilibreze balanța și până la pauză întorc rezultatul, 13-7 pentru Oyonnax.

După pauză echilibrul se menține, partida e săraca în faze spectaculoase, fiecare echipă mai reușește câte 3 puncte, Sharks în prelungiri din drop-goal, și meciul se încheie cu scorul de 16-10 în favoarea francezilor, care sunt la prima victorie europeană, dar Sharks e lideră în grupa ei cu 6 puncte.

Pentru Sharks au marcat: P. Mackenzie (1 eseu), N. MacLeod (1 conversie), J. Ford (1dg)

Clasament Grupa 1 - Amlin Challenge Cup

1 Sale Sharks 3 2 0 1 10
2 Biarritz Olympique Pays Basque 3 2 0 1 9
3 Oyonnax 3 1 1 1 6
4 Worcester Warriors 3 0 1 2 3

 

Exeter Chiefs a disputat sâmbătă 7 decembrie, pe Sandy Park Stadium, în fața a 11 mii de spectatori, meciul împotriva puternicei formații franceze Toulon, meci programat în Grupa a 2-a din Heineken Cup, competiția supremă europeană de rugby, la nivel de cluburi.

„Sefii” din Exeter echipati de SAMURAI, au început mai bine partida, au controlat jocul și chiar dacă francezii au reușit un eseu și o penalitate, echipa engleză, cu cele 3 lovituri de pedeapsă transformate încheia prima repriză în avantaj, 9-8.

În partea a doua, echipa din Toulon presează puternic, jocul se desfășoară aproape exclusiv în terenul celor din Exeter, aceștia nu mai reușesc niciun punct, iar francezii iau conducerea și câstigă meciul cu 14-9.

Pentru Exeter au marcat: G. Steenson – 2lp si H.Slade – 1lp.

1 Toulon 3 2 0 1 10
2 Blues 3 2 0 1 9
3 Chiefs 3 1 0 2 7
4 Glasgow 3 1 0 2 5