Custom made performance teamware
Etapă europeana pentru Chiefs și Sharks
2013 Dec, 16

Etapă europeana pentru Chiefs și Sharks

Cele două formații din AVIVA Premiership, Exeter Chiefs și Sale Sharks, ambele echipate în frumoasele kit-uri SAMURAI, au disputat săptămâna trecută importante meciuri în competițiile europene, prima în Heineken Cup, echivalenta Champions League la fotbal, iar a 2-a în Amlin Challenge Cup, omoloaga Europa League la fotbal. Meciurile au contat pentru etapa a 4-a a competițiilor continentale.

Vineri, 13 decembrie, pe AJ Bell Stadium, Sale Sharks echipată de SAMURAI,a primit vizita francezilor de la Oyonnax, într-un meci din Grupa I a celei de a doua competiții europene intercluburi, Amlin Challenge Cup. În meciul tur disputat în urmă cu o săptămână, Sale pierduse în Franța cu 16-10. La retur istoria a fost alta, rechinii au practicat un joc combinativ, în mare viteză, nelăsând nicio șansă adversarilor lor, și asta s-a vazut pe tabela de scor încă din prima repriza, când Danny Cipriani și colegii lui au marcat 34 de puncte fără ca francezii să marcheze vreunul.

La reluare, chiar dacă Oyonnax echilibrează cât de cât jocul, nimic deosebit nu se mai întâmplă decât…încă trei eseuri britanice și partida se termină cu un reconfortant 53-14, rezultat ce menține echipa engleză pe primul loc în Grupa I.

Pentru Sale Sharks au marcat: Danny Cipriani (2 eseuri, 6 conversii si 2 lp), R. Miller, Cueto, Braid, Gaskell și Patersson câte un eseu.

Clasamentul Grupei I ACC dupa 4 etape:

1 Sale Sharks 4 3 0 1 15
2 Biarritz Olympique Pays Basque 4 3 0 1 14
3 Oyonnax 4 1 1 2 6
4 Worcester Warriors 4 0 1 3 3

 

Sâmbătă, 14 decembrie, pe Stade Felix Mayol, echipa locală RC Toulon a întâlnit în etapa a 4-a, Grupa II din Heineken Cup, formația engleză Exeter Chiefs echipată de SAMURAI, echipă care în meciul tur jucat la Exeter pierduse greu cu 9-14.

În fața a 14 mii de spectatori, pe o vreme splendidă, cele două echipe au oferit un spectacol agreabil, meciul fiind unul echilibrat, cu o ușoară superioritate a gazdelor, puternic încurajate de un public cald, rezultatul la pauză fiind unul strâns, 15-10.

Partea a doua e mult mai animată și francezii, cu două eseuri transformate, iau o opțiune serioasă pentru victorie. Pe final, în minutul 77, “Șefii” au și ei un eseu transformat, dar era prea târziu ca să mai recupereze și meciul se termină cu scorul de 32-20 în favoarea celor de la Toulon.

Pentru Exeter Chiefs au marcat: White si Armand câte un eseu, Slade - 2lp și o conversie, Sweeney - 1 conversie.

Clasamentul Grupei II Heineken Cup:

1 Toulon 4 3 0 1 15
2 Blues 4 3 0 1 13
3 Chiefs 4 1 0 3 7
4 Glasgow 4 1 0 3 6