Custom made performance teamware
Două partide echilibrate în etapa a patra a Cupei Regelui
2016 Oct, 08

Două partide echilibrate în etapa a patra a Cupei Regelui

Etapa a patra a sezonului regulat din Cupa Regelui a început cu două meciuri foarte echilibrate. ​Steaua s-a impus în Ghencea în fața rivalei CSM Știința Baia Mare cu 16-8 (13-5) și rămâne neînvinsă, lider cu 18 puncte. Steliștii, după acest succes, au un traseu accesibil spre finala competiției.

​Partida a fost una foarte disputata. Din cauza ploii care nu a incetat deloc, meciul a fost fragmentat de desele gramezi ordonate acordate. Balonul a fost aproape incontrolabil, iar gazonul a pus probleme de echilibru rugbystilor. Vlaicu a facut diferenta in prima repriza, dupa valorificarea a doua lovituri de pedeapsa care i-au adus in avantaj pe ros-albastri. A venit apoi eseul lui Archuashvili, la o faza prelungita de atac, iar Vlaicu a transformat pentru 13-0. Pe finalul mitanului, Nere a vazut cartonas galben pentru greseli tehnice repetate, iar Bucur a plonjat pentru un eseu la colt, cu toata opozitia a doi placheuri stelisti. Fundasul neozeelandez Luke Samoa a irosit transformarea, el fiind si autorul altor ratari care ar fi egalat tabela de marcaj.

In partea secunda, greselile tehnice s-au inmultit, iar punctele au aparut abia pe final. Samoa a spart gheata in minutul 76, cand a executat tactic o lovitura de pedeapsa, reducand ecartul la 5 puncte. Desi stelistii au mai fost penalizati cu un galben pentru un inaintas, Sosefo Sakalia, gramada lor a fost mai proaspata si i-a oferit sansa lui Vlaicu sa inchida meciul din penalitate, in minutul 79. Florin Vlaicu a fost desemnat omul meciului.

​In celalalt meci, la Iasi, Politehnica si Universitatea Cluj au incheiat la egalitate, 6-6.