Custom made performance teamware
Cupa României: Timișoara Saracens - Steaua 41-7
2017 Nov, 25

Cupa României: Timișoara Saracens - Steaua 41-7

Stadionul Gheorghe Rășcanu a găzduit partida din etapa a IV-a contând pentru faza calificărilor în semifinalele Cupei Romanei, după un joc spectaculos, în care s-au consemnat șapte eseuri, victoria revenind Timișoarei Saracens, care a cauzat prima înfrângere Stelei în acest sezon competițional, 41-7 (15-0).  Victoria este cu atât mai importantă cu cât vine la câteva zile după demiterea antrenorului principal, australianul Matt Williams.

Prima repriza a intalnirii a fost dominata de catre Timisoara Saracens, care a pus presiune constanta pe apararea stelista, primele puncte ale partidei venind in minutul 11, dupa o patrundere frumoasa a lui Madalin Lemnaru, eseu transformat de Tevita Manumua. A urmat o perioada in care jocul a fost echilibrat, iesind in evidenta cele doua pachete de inaintare. In minutul 33, Tevita Manumua mareste avantajul banatenilor transformand o penalitate, pentru ca cinci minute mai tarziu, acelasi jucator sa culce balonul in terenul de tinta advers, 15-0.

Debutul partii secunde o gaseste pe Timisoara in atac, Manumua reusind sa isi treaca a doua oara numele pe lista marcatorilor, incercarea lui venind in urma unei actiuni spectaculoase. Transforma fara emotii, iar rezultatul devine 22-0. In minutul 50, arbitrul Ionut Bodea il elimina pe capitanul Stelei, Grigoras Diaconescu, iar sarazinii profita de superioritatea numerica pentru a marca inca o incercare. In urma unui mol, Daniel Ianus gaseste bresa, eseu transformat de Manumua, 29-0 (min. 53). Chiar inainte de revenirea lui Diaconescu pe teren, Vladut Popa reuseste al cincilea eseu pentru Timisoara, transformat de Manumua, 36-0. Neinvinsa in acest sezon competitional, Steaua are o tresarire de orgoliu si reuseste primele puncte cu doar trei minute inainte de finalul partidei, prin Eduard Bencea, eseu transformat de Patelesio Oneone. Partida se incheie cu inca o incercare reusita de Timisoara prin James Doyle, 41-7, acesta fiind si rezultatul final al partidei.

Banatenii obtin o victorie cu punct bonus ofensiv, in timp ce Steaua sufera prima infrangere in acest sezon.

In etapa a V-a a Cupei Romaniei, Timisoara Saracens se deplaseaza la Bucuresti unde va intalni pe CS Dinamo, in timp ce Steaua primeste pe teren propriu vizita echipei CSM Stiinta Baia Mare.

 

sursa: super-liga.ro