Custom made performance teamware
Cupa României: O nouă victorie pentru Steaua în fața lui Dinamo
2017 Nov, 11

Cupa României: O nouă victorie pentru Steaua în fața lui Dinamo

Cele două mari rivale din Capitală, Steaua București și Dinamo București s-au aflat din nou față în față, în eternul derby, care s-a disputat pe stadionul din Complexul Ghencea în cadrul primei etape a Cupei Romaniei, victoria revenind roș-albaștrilor cu scorul de 36-20, după un joc deschis cu faze spectaculoase.

Invinsi in urma cu o saptamana pe propriul teren de catre militari, dinamovistii au inceput in forta si inca din minutul 2 au reusit deschiderea scorul prin Divan Ferguson dupa o faza pe treisferturi, eseul acestuia fiind transformat de Tudorel Bratu. Tot Tudorel Bratu a concretizat apoi o penalitate si Dinamo conducea cu 10-0 desi nu trecusera decat opt minute din prima repriza. Steaua a revenit insa in joc, a preluat initiativa si Robert Dascalu a destabilizat defensiva buldogilor servindu-l perfect pe Florin Ionita care a culcat balonul in terenul de tinta. Florin Vlaicu a transformat, iar dupa acesta reusita a gazdelor acelasi Florin Vlaicu avea sa restabileasca egalitatea in minutul 33 dintr-o lovitura de pedeapsa. Finalul primei parti a apartinut tot elevilor lui Danut Dumbrava, si dupa o actiune spectaculoasa purtata pe traseul Oneone Patelesio-Florin Vlaicu-Ionut Dumitru, ultimul nu a mai putut fi oprit din drumul sau catre eseu, astfel ca la pauza avantajul a fost de partea Stelei, rezultat 17-10, acesta si pentru ca Tudorel Bratu a irosit o tentativa de tinta.

Partea secunda a inceput cu un cartonas galben vazut de Cristi Pana, insa Dinamo nu a putut profita de superioritatea numerica decat prin lovitura de pedeapsa din care Tudorel Bratu a redus ecartul, militarii gestionand foarte bine cele zece minute in care s-au aflat pe teren doar in 14 jucatori. In efectiv complet Steaua s-a dezlantuit, mai intai Robert Dascalu, dupa o pasa a lui Florin Ionita, iar apoi Moyake Kuselo, cu o patrundere individuala in stilul sau caracteristic, respectiv Ionut Dumitru au asigurat ros-albastrilor un ecart de 23 de puncte. Cu zece minute inainte de final Paula Kata a semnat o incercare in contul lui Dinamo, chiar si in aceste conditii, Steaua reusind o victorie cu punct bonus ofensiv.

Urmatoarea etapa programeaza pentru Steaua Bucuresti o deplasare pe terenul Politehnicii Iasi, cea care va fi adversara celor de la Dinamo Bucuresti in runda a treia pe stadionul Florea Dumitrache.

 

sursa: super-liga.ro