Custom made performance teamware
Cupa Regelui: Steaua câștigă derby-ul cu Dinamo și se califică în finală
2016 Nov, 27

Cupa Regelui: Steaua câștigă derby-ul cu Dinamo și se califică în finală

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua București și Dinamo București s-au aflat față în față într-un nou episod din eternul derby, militarii impunându-se prin evoluția prestată mai ales în repriza secundă cu rezultatul de 30-27 și astfel au obținând calificarea în finala Cupei Regelui.

Prima repriza a fost una care s-a jucat pe contre iar daca Dinamo a condus cu 10-5 dupa 15 minute scurse de la primul fluier al arbitrului, Steaua a revenit si in minutul 24 avantajul trecuse de partea ros-albastrilor, rezultat 15-10. Scorul a fost deschis de eseul lui Fili Lomani, iar Tudorel Bratu s-a remarcat din fata butului advers, de partea cealalta cate o incercare izbutind Tudor Boldor si Quinton Crocker. Tudorel Bratu a redus ecartul dupa care militarii au ramas in doar 14 jucatori, Alexandru Grigore fiind trimis pe banca pedepselor pentru un cartonas galben. Dinamo a exploatat eficient suprioritatea numerica si Vasilica Pascu a marcat un eseu la colt evitand in forta si viteza de trei placaje, Tudorel Bratu a transformat, astfel ca la pauza elevii lui Stefan Demici se aflau in avantaj, rezultat 20-15, o diferenta care putea fi mai consistenta daca mijlocasul la gramada al alb-rosiilor nu rata doua tentative de tinta.

In partea secunda aspectul jocului s-a schimbat in mod radical cu Steaua dovedindu-se superioara din punct de vedere al prospetimii fizice, astfel ca pana in minutul 60 trupa condusa de Cristi Petre se distantase la 30-20 pe tabela de marcaj. Acesta diferenta a fost posibila prin eseurile marcate de Robert Neagu si Tudor Boldor in timp ce Quinton Crocker si-a trecut in cont o transformare si o lovitura de pedeapsa. Pe final Eseria Vueti a vazut cartonasul galben, iar eseul marcat de Ionut Balaban pe care Tudorel Bratu l-a transformat nu a mai putut schimba numele invingatoarei, Steaua obtinand astfel in premiera biletele pentru finala Cupei Regelui, Dinamo fiind obligata sa se multumeasca cu un loc in partida medaliilor de bronz ale competitiei.

Finalele Cupei Regelui vor avea loc sambata, 3 decembrie pe Stadionul National Arcul de Triumf, in partida pentru locul trei urmand sa se intalneasca Dinamo Bucuresti si CSM Olimpia Bucuresti, in timp ce pentru trofeu vor intra in lupta Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti.

 

sursa: super-liga.ro