Custom made performance teamware
Cupa Regelui: Steaua a pierdut finala cu Baia Mare
2016 Dec, 03

Cupa Regelui: Steaua a pierdut finala cu Baia Mare

Finala celei de-a doua ediții a Cupei Regelui, competiție aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, disputată pe Stadionul Național Arcul de Triumf a fost câștigată de Știința Baia Mare, care s-a impus dramatic în fața celor de la Steaua București cu rezultatul de 10-8. În plus, aceasta a fost prima victorie a zimbrilor contra militarilor în acest an, după cele trei înfrângeri suferite în Cupa României, în turul SuperLigii și în prima fază a Cupei Regelui.

Baia Mare a punctat prin incercarea capitanului Bidzina Shamkharadze, transformata de Luke Samoa, care si-a trecut in cont si o penalitate. De partea cealalta, Steaua a marcat o incercare prin Eseria Vueti si o penalitate prin Florin Vlaicu.

Trofeul a fost decernat castigatorilor de catre Alteta Sa Regala Principele Radu, care a si asistat la intalnirea dintre Steaua si Baia Mare.

Ultima data cand zimbrii si miltarii au disputata o finala, se intampla in 2013, in cadrul Cupei Romaniei si atunci trofeul a revenit stelistilor tot dupa o partida gazduita in propriul fief.

”A fost foarte greu, un meci cu multe greseli. Vreau sa felicit in primul rand Steaua si apoi sa felicit echipa mea, Baia Mare pentru ca am jucat ca o echipa si desi am facut multe greseli, am reusit sa castigam. Suntem foarte fericiti. Dupa doi ani de pauza e un trofeu foarte important pentru noi. Am jucat cu sufletul, este primul meu trofeu in calitate de capitan al echipei si ma bucur pentru acest lucru. Acesta a fost visul meu, sa ridic cel putin un trofeu cu Baia Mare”, a declarat Bidzina Shamkaradze, capitanul echipei Baia Mare.

“Le-am spus baietilor in vestiar cand am inceput aceasta competitie ca doi ani este prea mult pentru noi si ca trebuie sa invatam din greselile anterioare. Si astazi am facut destul de multe greseli, insa se pare ca cineva acolo Sus, tine si cu noi. A fost greu sa jucam in 13, este dificil sa joci si in 15, mai ales ca am jucat si aici la Bucuresti, poate de aceea e si mai mare satisfactia si cred ca astazi a  castigat echipa care a jucat rugby si a fost mai puternica pentru ca fizic, am fost peste ei in toate contactele, gramezi ordonate si poate de aceea ne-am si precipitat putin pentru ca ne-am simtit mai puternici”, a declarat Egen Apjok, antrenor Baia Mare.

“Cu toata sinceritatea va zic ca astazi arbitrajul a facut diferenta si in momentul de fata va pot spune ca daca rugbyul romanesc nu scoate capul afara nu il scoate din cauza arbitrajului, ca suntem la nivelul amatorismului. Nu spun ca ne-a defavorizat pe noi si i-a favorizat pe Baia Mare, dar spun ca suntem la nivelul mediu in ce priveste arbitrajul. E prima data cand fac afirmatii de acest fel. Pentru joc felicit ambele echipe, insa pentru felul in care s-a arbitrat, e ceva dezastru. Obiectivul nostru e campionatul, incercam sa aducem jucatori buni, sa investim, sa aducem jucatori buni, dar degeaba pe o parte se lucreaza si pe cealalta se distruge”, spune Cristian Petre, antrenorul CSA Steaua

“E o dezamagire foarte mare. Am avut meciul in mana, am ratat doua transformari, dar le multumesc colegilor pentru efortul depus si speram sa ne indeplinim singurul obiectiv ramas, cel legat de campionat. Sper sa revenim la anul cu forte proaspete, sa fim pozitivi si sa indreptam acest esec. Am invatat ca trebuie sa credem mai mult in noi, ei au jucat pe final in 13 oameni si tot am pierdut, au avut o aparare foarte buna si nu am reusit sa o desfacem ca sa putem castiga. Nu am ce sa reprosez arbitrului, a fost si video, nu cred ca arbitrajul e de vina pentru esecul nostru de astazi”, Florin Vlaicu, jucator CSA Steaua.