Custom made performance teamware
Cupa Regelui: Politehnica Iași a produs surpriza în Ghencea
2016 Nov, 13

Cupa Regelui: Politehnica Iași a produs surpriza în Ghencea

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Politehnica Iași a produs marea surpriză a ultimei etape din prima fază contând pentru Cupa Regelui, studenții lui George Sava impunându-se cu scorul de 38-36 în fața celor de la Steaua București.

Partida a inceput spectaculos si pana in minutul 14 s-au marcat trei incercari, Eseria Vueti pentru Steaua, care a deschis scorul, respectiv Valentin Nita si Ciprian Chiriac astfel ca Politehnica Iasi se afla in avantaj cu rezultatul de 12-7. Militarii au revenit cu eseul lui Quinton Crocker, dar Marius Lungu a vazut cartonasul galben si Valentin Nita i-a readus la conducere pe ieseni. Pana la pauza Quinton Crocker cu o lovitura de pedeapsa si transformarea eseului marcat de Sabin Stratila au inclinat din nou balanta de partea ros-albastrilor care dupa primele 40 de minute conduceau pe Politehnica Iasi cu rezultatul de 24-19. Repriza secunda s-a jucat in aceeasi maniera, iar Steaua a condus pana in minutul 80 cand eseul lui Valentin Nita, remarcatul partidei cu cele nu mai putin de cinci finalizari in terenul de tinta advers, a restabilit egalitatea, lovitura de gratie apartinand uverturii studentilor, Daniel Plai care a transformat reusita colegului sau.

Pe Arena Zimbrilor, Stiinta Baia Mare a invins cu rezultatul de 28-15 pe Dinamo Bucuresti, gratie punctului bonus obtinut zimbrii asigurandu-si prima pozitie in clasament si implicit calificarea directa in semifinale.

Timisoara Saracens a invins cu rezultatul de 26-9 pe CSM Olimpia Bucuresti si astfel banatenii au ocupat pozitia secunda in clasament, urmand sa evolueze intr-o partida de baraj pentru accesul in semifinale.

 

In sferturile de finala vor avea loc următoarele jocuri:

​Timisoara Saracens - CSM Olimpia Bucuresti
Steaua - Universitatea Cluj
Dinamo - Politehnica Iasi