Custom made performance teamware
Cupa Regelui: CSM Olimpia - Dinamo 40-39
2016 Oct, 09

Cupa Regelui: CSM Olimpia - Dinamo 40-39

Ultima partidă din etapa a patra a Cupei Regelui a însemnat un regal de eseuri și de puncte, venite însă și pe fondul unor erori tehnice și tactice ale echipelor.

​Meciul a inceput cu avantajul oaspetilor, aripa Fili Lomani marcand primul eseu, transformat de fundasul Liueli. CSM Olimpia a incercat sa joace tactic si a fructificat in puncte doua lovituri de pedeapsa ale lui Faassen. Dinamovistii au raspuns cu un eseu, semnatar fiind Barbuliceanu, iar transformeur Bratu, care apoi a valorificat si doua lovituri de pedeapsa. In acest fel, oaspetii s-au distantat pe tabela de marcaj la 20-6.

Finalul de repriza a apartinut pachetului de inaintare al CSM-ului,care a reusit doua eseuri prin Savin si Dumitru. Faassen a transformat ambele incercari, astfel ca la vestiare s-a mers cu un rezultat de egalitate, 20-20.

​In partea a doua, Ispir a reusit o interceptie si o cursa solitara pentru eseul intre bete, transformat de Faassen, dupa ce uvertura amfitrionilor inscrisese si dintr-o penalitate. Fostul International englez de tineret, Jack Cobden, si-a pus in valoare calitatile atletice pentru un nou eseu, aproape de punctul de mijloc al reprizei. Faassen a fost iarasi exact la buturi, astfel ca ecartul s-a marit pana la 37-20, cu un partial de 31-0 pentru CSM Olimpia.

Oaspetii si-au revenit din pumni si au reusit un eseu de penalizare, completat de Simote Liueli, apoi inca un eseu semnat de moldoveanul Cavcaliuc, transformat de acelasi Liueli.

​Faassen a ridicat diferenta pentru gazde din lovitura de pedeapsa, reusita care, in contextul finalului s-a dovedit decisiva. La actiunea de inchidere a meciului, Fili Lomani, cel mai bun de pe teren, a inscris un nou eseu, el fiind cel care a deschis si a inchis tabela, deoarece Liueli a ratat victoria pentru Dinamo.

Scor final 40-39, acesta fiind primul succes stagional pentru CSM Olimpia. In acelasi timp, Dinamo pleaca acasa cu doua bonusuri, ofensiv pentru minimum patru eseuri, dar si defensiv dupa infrangerea la un singur punct diferenta.