Custom made performance teamware
Cupa Regelui: CSM Olimpia București, învinsă în semifinala cu Știința Baia Mare
2016 Nov, 26

Cupa Regelui: CSM Olimpia București, învinsă în semifinala cu Știința Baia Mare

CSM Știința Baia Mare a câștigat cu 48-20 în fața celor de la CSM Olimpia București, în semifinalele Cupei Regelui la rugby. Partida de pe Arena Zimbrilor din Baia Mare a fost la discreția echipei gazdă, care a câștigat meritat.

Profitand de avantajul terenului propriu, baimarenii au inceput in forta si deschiderea scorului s-a consemnat in minutul cinci dupa eseul marcat de John Leiataua. Luke Samoa a ratat transformarea, iar CSM Olimpia a redus diferenta prin Fahiua Siale din lovitura de pedeapsa, aceeasi procedura aducand din nou puncte in contul baimarenilor in minutul 12 cand scorul devenise 8-3.  In continuare partida s-a desfasurat sub semnul echilibrului si Fahiua Siale s-a mai afirmat o data din fata butului advers, iar Taniela Maravunawasawasa a vazut cartonasul galben, lovitura de pedepsa care a urmat fiind ratata de acelasi Fahiua Siale, de la o distanta considerabila insa, aproximativ 50 de metri. Au urmat alte doua elimari temporare, Alexandru Tutunea, respectiv Constantin Pristavita, rugbyul in 14 convenind mai mult maramuresenilor care s-au instalat in jumatatea de teren adversa. Presiunea constanta a inaintarii acestora a dus la un eseu marcat de Razvan Ailenei, transformat de Luke Samoa.

La pauza scorul a fost de 13-6, in conditiile in care Fahiua Siale a mai ratat o tentativa de tinta, cinci minute dupa reluare conform aceluiasi scenariu cu efortul colectiv al inaintarii zimbrilor in prim-plan, Razvan Ailenei a reusit dubla personala, eseu transformat de Luke Samoa. CSM Olimpia a raspuns cu incercarea lui Siokivahe Taufui, iar Marian Ispir a redus diferenta la 22-13. Aceasta a fost ultima incercare a tigrilor de a reveni in meci pentru ca Stiinta Baia Mare s-a dovedit mult mai proaspata pe final, iar Luke Samoa, Alexandru Bucur si Sione Fakaosilea au batut de trei ori defensiva CSM-ului pentru ca rezultatul sa devina 41-13. Ultimele doua reusite ale partidei au fost semnate de Tongia Makefu si Ovidiu Cojocaru, incercarea baimarenilor fiind transformata de Constantin Ene care astfel s-a retras din activitate dupa noua ani petrecuti in tricoul Stiintei Baia Mare.

În cealaltă semifinală, mâine, de la ora 13.00, Steaua se confruntă cu Dinamo în Ghencea.

Într-un joc pentru locurile 5-7 din Cupa Regelui, CSM Politehnica Iași a rămas fără suficienți jucători, meciul încheindu-se încă din prima repriză, la scorul de 5-0 pentru clujeni.  

 

sursa: super-liga.ro