Custom made performance teamware
A început Superliga de rugby, ediția 2014
2014 Mar, 30

A început Superliga de rugby, ediția 2014

Ca și în ediția trecută, iau parte aceleași echipe deoarece Stejarul Buzău și Poli Iași nu au putut promova, bugetele necesare participării în Superligă fiind de domeniul SF pentru aceste echipe. Așadar, Timișoara, Baia Mare, Steaua, Farul, Cluj, Dinamo și CSM se vor lupta din nou pentru calificarea în play-off, iar după aceea pentru titlul de campioană.

Primul meci al acestei ediții de campionat s-a disputat la Constanța, Farul primind vizita echipei CSM București. Ambele echipe s-au întărit serios față de sezonul precedent, fapt ce a condus la un meci extraordinar de interesant. Marinarii au început bine, Vlaicu (cel mai bun marcator al Superligii în ultimile 2 sezoane) reușind să fie primul jucător care marchează în această ediție, 3-0. CSM a replicat printr-un eseu transformat și se părea că se va contura prima surpriză, scorul fiind 3-7. Momentul critic al partidei s-a petrecut în prima repriză, când un jucător al oaspeților a primit cartonașul rosu, CSM jucând în 14 oameni până la sfarșitul partidei. În acel moment oaspeții conduceau cu 10-3. Farul a profitat de superioritatea numerică și a reușit egalarea, 10-10.

În repriza a doua, surprinzător, cei care au marcat primii au fost jucătorii bucureșteni, ducând scorul la 10-15. Din nou replică puternică a Farului, care preia conducerea cu 22-15 prin două eseuri, doar unul fiind transformat. CSM nu abandonează lupta și reușește egalarea printr-un eseu de penalizare, 22-22. În ultima fază a jocului, Farul marchează eseul izbavitor, Vlaicu nu ratează transformarea și meciul se termină cu scorul Farul 29 - CSM 22. În ciuda celor 4 eseuri marcate, Farul nu primește punctul bonus (ciudat regulamentul FRR) care se duce la CSM. 

În celelalte două meciuri ale etapei, oaspeții nu au avut nicio șansă. Baia Mare a învins Dinamo cu 49-3, marcând nu mai puțin de 7 eseuri, toate transformate. La rândul ei, Steaua a invins-o pe U Cluj cu scorul de 34-7 obținând punctul bonus ofensiv.

În clasament conduc Baia Mare și Steaua cu 5 puncte, urmate de Farul cu 4 puncte, CSM Bucuresti cu 1 punct si Dinamo cu 0 puncte. Timisoara a stat.

 

sursa: SportClasic.ro