Custom made performance teamware
A doua etapă sub semnul echilibrului
2014 Apr, 07

A doua etapă sub semnul echilibrului

Sâmbătă și duminică s-au desfășurat meciurile din cadrul celei de a doua etape în Superliga CEC Bank la rugby.

 

În primul meci al etapei, Baia Mare s-a deplasat la Timișoara. Cele două echipe au fost finalistele ultimelor două ediții ale Superligii, ambele câștigate de RCM Timișoara. Mai mult, Baia Mare nu mai câștigase de trei ani în deplasările de la Timișoara.

Meciul a început sub nota de dominare a oaspeților care au concretizat rapid o lovitură de pedeapsă, prin Luke Samoa. Replica gazdelor a venit imediat, iar Calafeteanu aduce egalarea pe tabela de marcaj, 3-3. Tot jucătorii din Baia Mare au fost mai activi, iar pe fondul superiorității numerice, datorită unui cartonaș galben primit de Randall de la gazde, reușesc ca în minutul 25 să conducă cu 9-3. A marcat tot Luke Samoa prin două lovituri de pedeapsă, acesta fiind de altfel și rezultatul pauzei.

Deși toată lumea se aștepta ca după pauză gazdele să revină spectaculos, cei care au marcat primii au fost tot oaspeții, tot prin lovitură de pedeapsă și tot prin Luke Samoa, 12-3. Dupa momente tensionate, termintate cu mai multe cartonașe galbene de ambele părți, vine și primul eseu al partidei. Timișorenii au reușit o acțiune pe treisferturi, Tangimana culcând balonul în terenul de țintă, scorul devenind 12-8. Calafeteanu, din păcate pentru gazde, ratează transformarea în minutul 64. Cu aproximativ 10 minute înainte de finalul meciului, Zimbrii reușesc un eseu prin același Luke Samoa, tot el transformând, și scorul devenea 19-8. Misiune aproape imposibilă pentru gazde, timpul fiind un adversar cel puțin la fel de redutabil precum Zimbrii. Totuși, pe finalul partidei, RCM Timișoara înscrie un eseu prin Kinikinilau, scorul devenind 19-13. Calafeteanu ratează din nou transformarea și meciul se termină cu victoria oaspeților. Singura consolare pentru campionii en-titre este punctul bonus defensiv. RCM Timișoara – Știința Baia Mare 13-19 (3-9).

 

Al doilea meci al zilei de sâmbătă s-a disputat pe Cluj Arena, între Universitatea din localitate și Farul Constanța. Desi stadionul oferă condiții excelente pentru spectatori, aceștia nu s-au înghesuit să umple tribunele arenei, vremea de afară fiind principalul obstacol. Vremea de altfel și-a pus amprenta și pe jocul ambelor echipe, asistând la o luptă surdă pentru balon, cu greșeli de ambele părți. În prima repriză, marinarii au fost mai pragmatici, reușind să pună puncte pe tabelă prin loviturile de pedeapsă reușite de Vlaicu. Scorul la pauză a fost 6-0 pentru Farul.

În repriza a doua, ardelenii, extrem de motivați și ambițiosi, au întors rezultatul prin Dimofte, care a reușit un eseu pe care tot el l-a transformat. Scorul în minutul 64 era 7-6 pentru gazde. Constănțenii au apăsat pedala de accelerație și imediat au concretizat, tot prin Vlaicu, o lovitură de pedeapsă, întorcând rezultatul: U Cluj 7 – Farul 9. În ultimele secunde ale partidei, studenții clujeni au beneficiat de o lovitură de pedeapsă de la 22 m, puțin lateral dreapta. Incredibil dar adevărat, Ignea a ratat, neputând să reziste presiunii unei asemenea transformări de 4 puncte. Putem afirma ca în această partidă Farul a avut noroc, cei de la U Cluj scăpând victoria printre degete, trebuind să se mulțumească cu punctul bonus defensiv.

 

În epilogul etapei s-a disputat eternul derby al României, Dinamo – Steaua. Pe o vreme nu foarte prietenoasă, cele două combatante s-au luptat acerb pentru punctele puse în joc. Dinamo a inceput bine partida și a reușit încă din primele minute să fructifice o lovitură de pedeapsă prin Nițu, 3-0. În minutul 16, militarii întorc rezultatul printr-un un eseu al lui Dascălu, 3-5! Acesta a fost și rezultatul pauzei, iar efortul depus în prima repriză și-a spus cuvântul în partea a doua, când una dintre combatante a cedat.

Desi ne asteptam, dat fiind scorul la pauza, ca toate meciurile din aceasta etapă să se termine cu punct bonus defensiv pentru gazde, nu a fost deloc așa. După pauză, Steaua și-a impus jocul și a marcat nu mai puțin de 3 eseuri. Mai întâi, în minutul 53, a înscris un eseu, din nou prin Dascălu, care a fost transformat de Dumbravă, ducând scorul la 12-3. După numai 4 minute, aflați în inferioritate numerică, oaspeții au mai marcat un eseu, de această dată prin Ianuș. Steaua și-a asigurat bonusul ofensiv, în ultimul minut al partidei prin Ionuț Dumitru, care a slalomat prin apărarea dinamoviștilor, înscriind eseul care aduce echipei sale 5 puncte în clasament. Scor final Dinamo 6 – Steaua 24.

 

Clasamentul după 2 etape se prezintă astfel:

Loc Echipa M V E Î Marcate Primite Dif. Puncte Bonus Total pct.
1 CSA Steaua București 2 2 0 0 58 13 +45 8 2 10
2 Baia Mare 2 2 0 0 68 16 +52 8 1 9
3 Farul Constanța 2 2 0 0 38 29 +9 8 0 8
4 Timișoara 1 0 0 1 13 19 -6 0 1 1
5 CSM București Olimpia 1 0 0 1 22 29 -7 0 1 1
6 U Cluj 2 0 0 2 14 43 -29 0 1 1
7 Dinamo 2 0 0 2 9 73 -64 0 0 0

 

sursa: SportClasic.ro